PROTEST AL AMBULANȚIERILOR ÎN CURTEA SPITALULUI

Distribuie pe:

Mai mulți angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Mureș s-au revoltat, joi, pornind sirenele în curtea Spitalului Clinic Județean (SCJ), după ce mai mulți pacienți suspecți de coronavirus au fost lăsați în salvări și câte 5 ore.

Managerul SCJ Târgu-Mureș, dr. Porav-Hodade Daniel, a declarat că presiunea la care este supusă unitatea medicală este foarte mare, iar întocmirea actelor la momentul în care sunt primiți pacienții suspecți de COVID-19 durează mult timp.

 “Până când ne intrăm și noi în ritm, pentru că nu este o viață ușoară, mai apar anumite sincope pe care le rezolvăm pe parcurs. Trebuie ținut cont că ritmul în care se umple spitalul este foarte, foarte rapid. Și schimbarea de la suspect COVID, care stă singur într-un salon, la confirmare, depinde foarte mult și de datele pe care le primim cu rezultatele, pozitive sau negative. Aceste probleme cu privire la ambulanțe nu sunt numai la noi. Și asta pentru că, din păcate, spitalele se umplu foarte, foarte repede de suspecți. Dacă avem saloane de 10 paturi, acolo, conform legii, trebuie să stea numai un singur pacient suspect până, eventual, se confirmă. Și cred că la un moment dat aceste blocaje vor apărea în multe părți și nu văd o soluție optimă pe viitor de a pune acești pacienți în spital”, a declarat dr. Porav-Hodade Daniel.

Managerul SCJ Mureș a precizat că aceste lucruri se vor regla pe parcurs, însă procedura în preluarea acestor pacienți este foarte greoaie, fiind nevoie de îndeplinirea unor proceduri foarte stricte.

“Îi înțeleg și pe ei, ca ambulanțieri, la fel de bine, îi înțeleg și pe medici și personalul de aici, pentru că după ce se predă pacientul, scriptic durează circa o oră să completezi și să îndeplinești toate criteriile. Chiar dacă toate se transmit în format electronic din zona contaminată în zona necontaminată, durează mult și nu se pot face în paralel doi pacienți. Iar în momentul în care vin mai multe ambulanțe, aceasta este una dintre probleme”, a mai spus managerul spitalului.

Ambulanțierii susțin că este a treia zi în care așteaptă și câte cinci ore ca pacienții pe care îi aduc să fie preluați de SCJ Mureș și că, de fiecare dată, în acest interval nu a coborât nici măcar un medic pentru a vedea în ce stare sunt aceștia.

(sursa - agerpres.ro)

 

COMUNICAT DE PRESĂ

În cursul zilei de joi, 9 aprilie, a fost înregistrat un timp de așteptare crescut la internarea bolnavilor în Spitalul Clinic Județean Mureș, clădirea situată pe strada Ghe. Marinescu nr. 1, fapt care a dus la nemulțumirea mai multor angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Mureș. Întârzierea în procesul de internare a fost provocată de necesitatea întocmirii documentelor necesare pentru această procedură și numărul crescut de bolnavi.

Pentru a elimina o parte din aceste disfuncționalități, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Daniel Porav-Hodade a stabilit o procedură de formare a echipelor de medici care vor asigura internările, astfel încât toate normele medicale să fie respectate, iar timpii de așteptare să scadă.

“În numele echipei SCJ Mureș, le cerem scuze bolnavilor și colegilor noștri de la Serviciul de Ambulanță Județean Mureș. Joi am făcut primul pas pentru o eficientizare a procedurii de internare, iar eforturile de scurtare a timpilor de așteptare vor continua și în următoarea perioadă. Suntem însă în fața unei boli a cărei abordare este total diferită față de tot ceea ce am întâlnit până acum. Doresc să asigur cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean Mureș de respectul și întreaga mea susținere. Sunt convins că împreună vom reuși să optimizăm tot ceea ce înseamnă timpii petrecuți pentru efectuarea formelor de internare a pacienților și vom reuși să trecem cu bine peste această perioadă dificilă”, a spus managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

COMPARTIMENTUL RELAȚII CU PUBLICUL SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN MUREȘ

Lasă un comentariu