VIOLETA ALEXANDRU: 56.000 DE COMPANII AU SOLICITAT ȘOMAJ TEHNIC PENTRU ANGAJAȚI

Distribuie pe:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că, până în prezent, 56.170 de companii au solicitat șomaj tehnic pentru 459.000 de angajați, la care se adaugă peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi.

“Sunt 56.170 de companii care, până la ora la care intrăm în ședința de Guvern, au solicitat șomaj tehnic pentru un număr de 459.000 de angajați, respectiv peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi care lucrează pe contract de activitate sportivă și alte categorii care desfășoară activități pe baza unor relații contractuale, altele decât contractele individuale de muncă, care sunt acoperite de fondurile de la ANOFM”, a precizat ministrul.

Ea a menționat că ministerul este pregătit să facă primele plăți, când va exista disponibilul financiar.

“Puteți deja să faceți plăți. Aveți disponibil în fondul de șomaj, până la rectificarea bugetară, și să aducem în completare transferurile de la bugetul de stat”, a transmis prim-ministrul Ludovic Orban.

Violeta Alexandru a propus introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unui proiect de ordonanță de urgență care prevede acordarea de sprijin guvernamental pentru noi categorii.

“Mă refer la avocați, notari, executori judecătorești cu activitate întreruptă total sau parțial, respectiv angajații cooperativelor meșteșugărești de consum, oamenii care au subliniat impactul pe care criza îl are asupra activității lor și care ne solicită să îi avem în vedere pentru sprijinul guvernamental oferit”, a explicat ea.

Alexandru a solicitat și o extindere a perioadei în care solicitanții să poată depune documentele necesare, dar Orban a subliniat că acceptă acest lucru doar în cazul noilor categorii de beneficiari.

“În ceea ce privește celelalte categorii, nu sunt de acord, pentru că toți au știut din timp și au avut timp să formuleze. Pentru categoriile noi, da”, a spus el.

Ministrul Muncii a menționat că proiectul de OUG va clarifica și situația pensionarilor care desfășoară activități în domenii ale economiei afectate de actuala criză.

Lasă un comentariu