MIEII POT FI CUMPĂRAȚI ȘI DIRECT DE LA CRESCĂTORII DE OI

Distribuie pe:

Astfel, potrivit IGPR, cei care vor să meargă să cumpere miel direct de la ciobani o pot face liniștiți, cu condiția să aibă asupra lor cartea de identitatea și declarația pe propria răspundere.

„Pot să merg să îmi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat, de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație? - este una dintre cele mai frecvente întrebări din această perioadă.

Da, poți merge să îți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia, și să te asiguri că agentul economic de la care îți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-l aducă acasă? - este o altă întrebare.

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să îți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

În acest an, ciobanii nu vor mai putea să își vândă mieii la marginea marilor orașe, așa cum se obișnuia să se întâmple anii trecuți, așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate", explică IGPR pe pagina proprie de Facebook.

Lasă un comentariu