ÎN JUDEȚUL MUREȘ, 11 CADRE MEDICALE SUNT INFECTATE CU CORONAVIRUS, DINTRE CARE 2 SUNT DEJA VINDECATE

Distribuie pe:

Un număr de 11 cadre medicale, din județul Mureș, sunt infectate cu noul coronavirus, două dintre acestea fiind deja vindecate. Toate aceste informații au fost raportate și către Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, conform metodologiei de raportare.

Dintre cele 11 cadre medicale confirmate pozitiv cu COVID-19, două au fost deja vindecate și externate. Este vorba despre o asistentă și o îngrijitoare de la Secția Clinică Boli Infecțioase I a Spitalului Clinic Județean Mureș.

„Toate informațiile privind cadrele medicale infectate cu COVID-19 au fost raportate de către Direcția de Sănătate Publică Mureș Institutului Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, conform metodologiei de raportare a cazului confirmat cu COVID-19", a declarat Dr. Iuliu MOLDOVAN, Director DSP Mureș.

Celelalte 9 cadre medicale care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19 sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, Secția Clinică Boli Infecțioase. Dintre acestea, 5 sunt cadre medicale (2 îngrijitoare, o asistentă și 2 medici rezidenți) angajate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, 2 cadre medicale (o îngrijitoare și o asistentă) angajate ale Spitalului Clinic Județean Mureș, un medic de familie și un medic al unei unități medicale private din Târgu-Mureș.

În acest moment, starea de sănătate a celor 9 cadre medicale internate este bună.

Lasă un comentariu