„NU PUTEM DOAR AȘTEPTA PRONIA DIVINĂ! SUNT NECESARE MĂSURI PENTRU RESTARTAREA ECONOMIEI!"

Distribuie pe:

Nu putem rămâne pasivi așteptând pronia divină! Consider că se impune încă de pe acum asumarea unor măsuri clare, a unui program de restartare a economiei. Soluția la îndemână este să profităm

de context și, în condiții avantajoase pentru economia României, să asumăm un deficit mai mare, rezolvând, în acest interval, anumite probleme sistemice de infrastructură. Se pot avea în vedere

multiple direcții:

1. Finanțarea unor proiecte de infrastructură majore, care nu ar fi fost prinse în fondurile europene din exercițiul bugetar 2021-2027 al UE: Autostrada Transilvania sau Autostrada Ploiești - Brașov.

2. Finanțarea Pactului Național pentru Sănătate, propus de PMP, care cuprinde inclusiv construirea celor 8 spitale regionale.

3. Extinderea rețelei de gaze pentru populație, astfel încât să poată beneficia de acest serviciu măcar 65% dintre români.

Toate aceste măsuri ar crea locuri de muncă și ar reîntoarce rapid banii investiți către bugetul de stat, condiția fiind ca de respectivele investiții să beneficieze prioritar firmele românești.

PMP solicită Guvernului o dezbatere serioasă cu privire la rectificarea bugetară și creșterea considerabilă a țintei de deficit. Ideea nu este să tăiem din puțin, ci ca economia să se redreseze rapid.

Lasă un comentariu