SPERANȚĂ PENTRU ROMÂNI! VACCINUL „SUB FORMĂ DE FLORICICĂ", SCUT ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Distribuie pe:

Un nou studiu, citat de descopera.ro, a găsit o corelație între vaccinul împotriva tuberculozei (BCG), pe care România îl are în schema obligatorie, și numărul redus de decese din cauza coronavirusului.

Printre primii specialiști care au lansat studii despre eficacitatea BCG împotriva coronavirusului se numără și românul Mihai Netea, expert în boli infecțioase la Centrul Medical Radboud Universty din Olanda. Echipa lui Netea a înscris deja 400 de cadre medicale în procesul de cercetare. 200 dintre acestea au primit vaccinul BCG, iar 200 au primit un placebo.

De asemenea, Netea va începe un studiu separat care cercetează eficiența vaccinului BCG la cei trecuți de 60 de ani.

Un alt expert, Gonzalo Otazu, profesor asistent la Institutul de Tehnologie din New York, a început să lucreze la o astfel de analiză după ce a observat numărul scăzut de cazuri din Japonia, țară care a raportat printre primele cazuri confirmate de coronavirus în afara Chinei și nu a instituit măsuri drastice de izolare, așa cum au făcut-o majoritatea țărilor afectate.

Otazu știa că vaccinul BCG oferă protecție împotriva bacteriilor de tuberculoză, dar și a altor boli contagioase. Astfel, echipa sa a reunit datele despre țările care aplică în schemele obligatorii vaccinarea cu BCG și perioadele în care au fost puse în aplicare, apoi a comparat numărul de cazuri confirmate și decese din cauza Covid-19, pentru a căuta o legătură puternică între acestea.

Printre țările cu venituri mari care au înregistrat un număr mare de cazuri Covid-19 se numără SUA și Italia, care le recomandă vaccinul BCG numai persoanelor care sunt expuse unui risc major de contaminare, în timp ce Germania, Spania, Franța și Marea Britanie au avut politici de vaccinare cu BCG, dar le-au încheiat. China are în programa medicală vaccinarea cu BCG, dar ea nu a fost respectată cu strictețe înainte de 1976. Japonia și Coreea de Sud, care au reușit să controleze extinderea coronavirusului, au politici riguroase de vaccinare BCG.

Cu peste un milion de cazuri și zeci de mii de morți (deja, la nivel mondial, s-a depășit 100.000 de decese), planeta se luptă să controleze Covid-19, dar încă nu este disponibil niciun vaccin, acesta fiind un motiv rezonabil pentru ca oamenii de știință să verifice cu atenție dacă vaccinul BCG poate oferi protecție.

Țările care au oprit definitiv, cu ani în urmă, protocolul de vaccinare sunt SUA, Italia, Spania, Olanda, Elveția, Austria, Suedia, Finlanda, Israel, Noua Zeelandă, Germania, Slovenia, Franța și Regatul Unit. Ultimele două au întrerupt vaccinarea după anul 2000.

Toate celelalte țări vaccinează copiii la naștere. Unele țări repetă vaccinul la vârsta de 7 ani, lucru pe care l-a făcut și România până în anul 1993. Cei care au făcut vaccinul BCG rămân cu o cicatrice în formă de floricică pe umărul stâng, iar acestă „floricică" ar putea fi un scut de netrecut pentru Covid-19...

 

Lasă un comentariu