IZOLAREA LA DOMICILIU A CRESCUT NUMĂRUL CAZURILOR DE VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE!

Distribuie pe:

Ca urmare a restricțiile impuse de starea de urgență, în luna martie 2020, a scăzut criminalitatea în ceea ce privește cei mai importanți indicatori (furturi, tâlhării, infracțiuni stradale), a scăzut semnificativ și numărul accidentelor rutiere grave, însă a crescut numărul faptelor de violență în familie...

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), numărul faptelor de natură penală sesizate a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut.

Infracțiunile contra patrimoniului, pe total, au fost în scădere cu 17,1%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 19,8%, tâlhăriile cu 20%, faptele de loviri sau alte violențe cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%.

Rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști sunt vizibile în scăderi la toți indicatorii. Concret, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

Din păcate, perioada de izolare a făcut ca faptele penale din domeniul violenței în familie să crească în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, cu 2,3%, dar a crescut și numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze aceste fapte poliției.

Din totalul faptelor de violență în familie, care au fost sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe. Numai în luna martie a.c., instanțele judecătorești au emis 604 ordine de protecție și 653 de ordine de protecție provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe decât în aceeași lună a anului trecut.

 

Lasă un comentariu