ROMÂNIA E GATA SĂ GĂZDUIASCĂ MAI MULTE MECIURI LA CAMPIONATUL EUROPEAN!

Distribuie pe:

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a spus, marți, că România este pregătită să găzduiască mai mult de patru meciuri la Campionatul European, amânat pentru 2021. Într-un live pe Facebook, ministrul a recunoscut că deja a discutat acest aspect cu premierul Ludovic Orban. Pandemia de COVID-19 a forțat UEFA să amâne Euro 2020, pentru vara anului 2021, iar unele țări sunt la un pas să se retragă din organizarea turneului final. Ministrul Ionuț Stroe a asigurat că România va rămâne în organizarea Campionatului European, iar la București am putea avea chiar mai mult de patru jocuri: „Pot să confirm că Bucureștiul va găzdui în mod sigur cele 4 meciuri din calendarul EURO 2020, care s-a amânat cu un an. Din păcate, există în Europa orașe, dintre cele organizatoare, care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii și deja au anunțat, oficial sau nu, că au dificultăți în a-și onora angajamentul luat pentru anul acesta. În acest context, pot spune foarte clar și limpede că noi ne afirmăm disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ține de onoarea, ține de imaginea și posibilitățile acestei țări. Acest lucru l-am discutat și cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat și președintelui Federației Române de Fotbal, cu care am discuții constante... și suntem dispuși să organizăm mai multe meciuri la București, în EURO 2020”, a spus ministrul Ionuț Stroe, marți, într-o intervenție pe Facebook.

Euro 2020 a fost amânat pentru 2021

Oficialii celor de la UEFA au decis, după o videoconferință la care au participat cele 55 de federații afiliate, amânarea lui Euro 2020 pentru vara anului viitor. Astfel, Euro 2021 se va derula între aceleași date, 11 iunie - 11 iulie! Astfel, turneul final, care va fi găzduit și de București, se va derula la anul, tot vara, așa cum trebuia să fie și anul ăsta. La EURO 2020 vor participa 24 de echipe, iar meciurile vor fi găzduite de 12 orașe. Între cele care au primit organizarea de meciuri se află și București, capitala României. Pe Arena Națională vor fi găzduite patru meciuri, trei din grupe și o optime de finală. Inițial, UEFA desemnase 13 orașe, dar Bruxelles a pierdut organizarea jocurilor de la Euro 2020, deoarece oficialitățile belgiene nu au aprobat construirea unei arene noi. Care sunt cele 12 orașe care găzduiesc meciuri de la Euro 2020: Copenhaga, București, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Glasgow, Baku, Roma, Sankt Petersburg, Londra, München.

Unde va juca România meciurile de la Euro 2020

În situația în care România se va califica la Euro 2020, va disputa două meciuri din faza grupelor la București, pe Arena Națională. Capitala României este cuplată cu orașul Amsterdam, astfel că, în cazul în care România și Olanda obțin biletele la Euro 2020, vor face parte din aceeași grupă, mai precis din Grupa C. Olanda va juca două meciuri la Amsterdam, iar pentru partida directă se va trage la sorți între cele două stadioane, Arena Națională și „Johan Cruyff”. În situația în care România nu ajunge la Euro 2020, o altă țară care nu are oraș organizator, precum Belgia, Franța sau Elveția, se va cupla cu Olanda.

Lasă un comentariu