NE VA ÎNVINGE, ÎN FINAL, INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ???

Distribuie pe:

Microsoft este una dintre numeroasele companii de tehnologie care experimentează forme de așa-numit jurnalism robotizat, pentru a reduce costurile, dar deocamdată, ca și alte companii tehnologice, plătește furnizorii de știri pentru conținutul folosit pe site-ul său web. Alegerea știrilor de la furnizorii specializați și selectarea titlurilor și a imaginilor pentru site-ul MSN este realizată în prezent de jurnaliști.

Firma urmează să înlocuiască zeci de jurnaliști care colaborează cu site-ul MSN și să utilizeze sisteme automate pentru a selecta știri, informează presa din SUA și cea britanică. AI-ul va îndeplini aceste sarcini, anunță Seattle Times.

Gigantul tehnologic American a spus că demersul face parte dintr-o evaluare a activității sale: “Ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat. Aceasta poate duce la creșterea investițiilor în unele zone și, din când în când, la redistribuirea altora. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii”.

Aproximativ 50 de persoane își vor pierde locul de muncă la sfârșitul lunii iunie, relatează Seattle Times, dar o echipă de jurnaliști cu normă întreagă va fi păstrată. “E demoralizant să crezi că mașinile ne pot înlocui, dar înspre acolo mergem”, a spus unul dintre cei amenințați cu concedierea.

Cu toate acestea, s-ar putea ca inteligența artificială să nu se dezvolte până la stadiul în care ar fi deplin “familiarizată” cu orientările editoriale stricte, publicând povești inadecvate. Își vor asuma, oare, riscul acesta, cei obișnuiți să comande și să cumpere tot ce este, sau doar pare, ușor de manevrat?

Lasă un comentariu