PE DURATA STĂRII DE URGENȚĂ, SE SUSPENDĂ DEMISIILE CELOR IMPLICAȚI ÎN LUPTA CU CORONAVIRUSUL!

Distribuie pe:

Decretul de prelungire a stării de urgență, semnat marți, 14 aprilie 2020, de președintele Klaus Iohannis, prevede, printre altele, că „angajații din spitale, din domeniul asistenței sociale, precum și din instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale nu pot demisiona pe perioada stării de urgență".

De asemenea, în cazul angajaților din aceste domenii, care și-au depus deja demisiile, perioada de preaviz (de 30 de zile în cele mai multe cazuri) se suspendă și va continua să curgă după încetarea stării de urgență, mai prevede decretul.

Astfel, articolul nr. 56 din decretul prezidențial aduce o suspendare a demisiilor din domeniile vizate, până la încetarea stării de urgență.

Articolul nr. 81, alin. (4) din Codul Muncii precizează că „termenele de preaviz nu încep să curgă, iar dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale.

Pe durata stării de urgență, pentru aceste categorii de personal, nu se aplică dispozițiile art. 81 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii".

Lasă un comentariu