NU MERGEM LA PICNIC NICI ÎN MINIVACANȚA DE 1 MAI!

Distribuie pe:

După ce majoritatea românilor au respectat (cât de cât), cu ocazia Sfintelor Paști, izolarea socială impusă de starea de urgență, autoritățile ne anunță că este prea devreme să fie puse în discuție măsuri de relaxare a restricțiilor în România. În acest context, nici în minivacanța de 1 Mai nu sunt șanse pentru ieșiri la picnic, mai ales că perioada stării de urgență a fost prelungită până în 14 mai.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni, 20 aprilie 2020, că din rațiuni de securitate sanitară, eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare.

„Cred că ne aflăm cu o săptămână sau 10 zile înainte de atingerea unui număr maxim de cazuri noi înregistrate zilnic. De fapt, toată lumea a spus același lucru, având în vedere că în ciuda recomandărilor, în această perioadă a sărbătorilor de Paște, lumea s-a mișcat mai mult. Au fost mai multe interacțiuni. Noi am văzut interacțiunile din zona publică, din piețe, din magazine. Probabil că au existat interacțiuni și la nivelul familiilor. Important este să vedem ce se va întâmpla peste o săptămână. Să sperăm că nu vom depăși numărul de cazuri noi de infectări cu coronavirus, cu mai mult de 600 - 700 - 800 de cazuri înregistrate zilnic. Apoi, sper să intrăm pe un trend descendent.

Este important și ce facem în această săptămână. Lumea își dorește să afle care vor fi măsurile de relaxare. Acest lucru va fi posibil când o să avem o scădere susținută a numărului de cazuri", a declarat dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

La rândul său, dr. Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat: „Măsurile de distanțare și măsurile pe care le-am luat până acum rămân valide. Rugămintea către populație, de 1 Mai, este să evite să își planifice ieșiri și să respecte regulile care au fost impuse și pe durata Paștelui, chiar mai bine decât le-au respectat pe durata Paștelui. Relaxarea nu se va face brusc, se va face treptat, se va face într-un mod foarte bine calculat".

Lasă un comentariu