CÂND AR PUTEA AVEA LOC BACALAUREATUL ȘI EVALUAREA NAȚIONALĂ

Distribuie pe:

În cursul zilei de marți, 21 aprilie, Ministrul Educației a declarat că elevii și studenții ar putea reveni la cursuri în momentul în care se încheie starea de urgență impusă în contextul pandemiei de Covid-19.

Deși nu a avansat o dată în legătură cu reluarea cursurilor, Monica Anisie a afirmat că se dorește ca atât Evaluarea Națională, cât și examenul de Bacalaureat să fie susținute în luna iulie. Notele la Evaluarea Națională vor face diferența la admiterea la liceu!

Un grup format din cei mai buni profesori de Limba și literatura română și Matematică au alcătuit două culegeri care le pot veni în ajutor copiilor, ajutându-i să intre la liceul dorit. Vi le recomandăm.

 

CULEGERE DE EXERCIȚII REZOLVATE LA MATEMATICĂ, CLASA A VIII-A

Cele 240 de exerciții sunt concepute după modelul celor propuse pentru examenele evaluării naționale, ceea ce îi ajută pe copii să se familiarizeze cu tipul cerințelor

Exercițiile corespund programei publicate de Ministerul Educației;

***

 

CULEGERE DE EXERCIȚII REZOLVATE LA LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A VIII-A

Culegerea de exerciții rezolvate la Limba română, clasa a VIII-a, conține o serie de modele de teste care respectă întocmai programa aprobată de Ministerul Educației Naționale și au același format cu cel impus de Ministerul Educației Naționale pentru examen.

Fiecare test conține câte două subiecte. Unul pentru: analize sintactice și morfologice; vocabular (sinonime, antonime, omonime, paronime etc.); recunoașterea anumitor figuri de stil (epitete, comparații, metafore, personificări); construcții impuse; recunoașterea rolului unor semne de punctuație; recunoașterea stilurilor literare etc.

Celălalt pentru exercițiul: 1. - capacității de redactare a unui eseu/ comentariu/ analiza/ narațiune: „Redactează o compunere în care să-ți exprimi opinia despre semnificația titlului poeziei «Iarna» de Nicolae Labiș"; 2. - coerenței textului; 3. - unitatea compoziției; 4 - comunicării, stilului; 5 - conciziei (150-300 de cuvinte); 5. - ortografiei, lizibilității textului, punctuației, așezării în pagină etc.

Rezolvările conțin explicații și îndrumări - adevărate lecții de literatură și gramatică.

 

Lasă un comentariu