MILITARII ROMÂNI DIN AFGANISTAN, IRAK ȘI REPUBLICA CENTRAFRICANĂ VOR FI REPATRIAȚI

Distribuie pe:

În contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a decis reconfigurarea numărului de militari români care acționează, în următoarea perioadă, în unele misiuni internaționale.

Astfel, aproximativ 70 dintre militarii dislocați de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO “Resolute Support”, în Irak (misiunea de tip coaliție “Inherent Resolve”) și în Republica Centrafricană (misiunea Uniunii Europene de instruire și consiliere), vor fi repatriați.

“Aceștia se vor putea reîntoarce în teatrele de operații, în situația în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective. Măsuri similare au fost luate și de alte țări din NATO, Uniunea Europeană sau partenere.

Configurația detașamentelor Ministerului Apărării Naționale dislocate în celelalte misiuni și operații în afara teritoriului statului român rămâne neschimbată.

Măsurile de reconfigurare, realizate în consultare și coordonare cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană și în concordanță cu legislația națională în vigoare în această perioadă, nu afectează modul de îndeplinire a misiunilor și siguranța militarilor români dislocați în teatrele de operații.

Armata României va continua să îndeplinească responsabili-tățile asumate de țara noastră

în plan internațional, situația din teatrele de operații în care sunt desfășurați militarii români urmând să fie monitorizată în permanență, în vederea stabilirii măsurilor necesare, în funcție de evoluția situației epidemiologice și de securitate din zonele de dislocare, și de măsurile adoptate la nivel global pentru reducerea riscurilor de contaminare cu virusul SARS-CoV-2”, precizează MApN, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu