ELEVII - OBLIGAȚI SĂ PARTICIPE LA CURSURILE ONLINE

Distribuie pe:

Ministrul Educației Naționale, Monica Anisie, a emis, miercuri, un ordin potrivit căruia elevii care au acces la internet și calculator au obligativitatea de a participa la cursurile online, desfășurate de profesori; ei pot fi notați pentru această activitate, iar nota poate fi trecută în catalog, la revenirea la cursuri, cu acordul părinților sau elevilor.

Ministerul de resort pune la dispoziția cadrelor didactice, elevilor și părinților, o colecție de resurse necesare continuării învățării în mediul online - portalul digital.educred.ro, se arată într-un comunicat dat publicității.

Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, iar toate informațiile relevante pentru susținerea și îmbunătățirea accesului la învățare vor fi completate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR). În ordinul emis se specifică și responsabilitățile inspectoratelor școlare, ale unităților de învățământ preuniversitar, ale profesorilor, elevilor și părinților, inclusiv identificarea de soluții pentru asigurarea echipamentelor informatice și a conectării la internet a unităților de învățământ. Datele privind procesul de predare-învățare-evaluare online vor fi raportate periodic Ministerului Educației și Cercetării.

Documentul prevede și faptul că la reluarea activității în unitățile de învățământ, activitatea suport pentru învățarea online poate fi valorificată de cadrul didactic, prin calificativ sau notă, cu acordul elevului sau al părintelui/tutorelui legal.

Unitățile de învățământ vor realiza planuri de recuperare pentru elevii care în perioada suspendării cursurilor nu au putut participa, din motive obiective, la activitățile de învățare online. Acestea vor fi aplicate imediat după reluarea cursurilor, se arată în documentul dat publicității (sursa- edu.ro).

Lasă un comentariu