O ROMÂNIE NESIGURĂ

Distribuie pe:

Pe zi ce trece îmi e tot mai rușine de ce se întâmplă în țara asta și mă cuprinde un acces de furie când văd nevolnicia celor care ar trebui să impuna măsuri ferme, fără loc de interpretări. Observ cum anumite categorii sociale pur și simplu refuză să respecte măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului, iar forțele de ordine sunt pur și simplu spectatoare, din simplul motiv că nu au legi care să le dea forță.

Am spus acum 15 ani și am repetat acum câteva luni, că una din marile probleme ale României va fi această categorie socială provenită din zone defavorizate, care pur și simplu sunt scăpate total de sub control. Sunt acele persoane cărora nu le-a plăcut munca sau ordinea socială, mulți dintre ei revenind în țară odată cu pandemia și cel mai probabil vom rămâne cu ei pe cap. Am văzut modul ticăloșit în care am fost atacat pentru poziția mea publică privind acest subiect. Să vorbești în România secolului 21 de stabor, de “regi și împărați” autoproclamați, chemați să se substituie organelor de ordine, mi se pare o bătaie de joc la adresa acestui stat.

Acești oameni își folosesc copiii ca sursă de venit și nu le este asigurat alt viitor decât să ajungă în găști specializate pe crima organizată (tâlhării, prostituție, cerșetorie).

Am văzut cu câtă indulgență sunt tratați unii infractori care sunt judecați nu prin faptele pe care le-au făcut, ci punând în balanță poziția lor socială.

Imaginile și faptele relatate din Franța, Spania, Anglia, Austria sunt edificatoare pentru noi, ca țară, parcă înadins acceptând ideea de a ne face de râs peste tot. Din păcate, vom vedea adevăratele dimensiuni ale acestui fenomen, când aceste țări le vor interzice să intre pe teritoriul lor. Toți cei care au plâns și le plâng în continuare pe umăr, să explice ei ce se va întâmpla cu România atunci.

După întâmplările cu polițiști agresați, cu cetățeni a căror viață este pusă în pericol prin tâlhării, prin furturi din proprietățile lor, cred că se impune de urgență o reformă radicală în instituțiile de ordine publică. Reforma ar trebui să înceapă cu modul de selectare, școlarizare și modul de operare în astfel de situații, dar, bineînțeles, și o conduită responsabilă și fermă privind reinserția socială a acestei categorii care creează atâtea probleme.

Lasă un comentariu