COVID-19, CERCETĂTORII GERMANI AU DEJA VACCINUL CONTRA VIRUSULUI

Distribuie pe:

În data de 2 martie a.c., președintele american D. Trump invita întreprinderea Farmaceutică germană la Casa Albă, oferind un sprijin financiar consistent pentru finalizarea cercetărilor făcute în vederea obținerii vaccinului “Covid-19”, “în exclusivitate pentru americani”.

Guvernul german intervine prompt, stopând această tranzacție în care era implicat “mogulul fotbalului”, D. Hopp. Șeful firmei este în scurt timp înlocuit, iar firma Curevac primește un ajutor financiar pentru continuarea cercetărilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, Institutul de Virusologie Paul Ehrlich din Langen (Hessen), dă curs, în premieră, testării pe om (deja probat pe animale) a vaccinului.

Întreprinderea Farmaceutică Biontech din Mainz primește acceptul de a folosi 4 variante de substanță activă pentru testarea “candidaților sănătoși”, voluntari. Institutul de Virusologie colaborează la dezvoltarea și elaborarea vaccinului contra virusului Corona, cu Firma Pfizer.

Vaccinul se bazează pe informațiile genetice ale virusului. Aici aparține “proteina Spike” răspunzătoare pentru infecția celulelor corpului uman. Aceasta, sau numai o parte, devine antigen (substanța activă a vaccinului), substanța care determină apariția anticorpilor.

Există mai multe faze de studiu:

- Faza I. Se testează 200 pacienți (18-55 de ani), verificându-se fundamental suportabilitatea și securitatea acestora. Candidații primesc informațiile genetice ale agentului patogen, provocând formarea proteinelor contra cărora sistemul imunitar produce anticorpi. Firma Biontech utilizează în acest sens o tehnologie deja probată la dezvoltarea terapiei imunologice contra cancerului.

Protocolul prevede o dozare diferită a substanței de bază. Pe lângă securitatea pacientului, cercetătorii verifică și modul în care se comportă organismul, precum și reacția sistemului imunitar.

- Faza II. Urmează testarea a 500 de “pacienți cu riscuri” (în vârstă, boli cronice etc.). Se verifică efectul protector și se stabilește doza.

- Faza III. Numărul celor testați se ridică la 20.000. Se urmăresc efectele secundare în condițiile asigurării celui mai înalt grad de securitate.

Urmează aprobarea pentru fabricarea vaccinului. Șeful IPE, Prof. P. Cichutek, estimează lansarea produsului, care va fi livrat în întreaga lume, într-un interval de timp de 3-5 luni. Încă nu se cunoaște durata efectului acestui vaccin și timpul în care cei deja infectați rămân imuni. Oricum, în eventualitatea unui al II-lea val (noiembrie), problema este rezolvată.

(În numerele viitoare ale cotidianului Cuvântul liber vom prezenta aplatizarea curbei, Germania comparativ cu România).

Lasă un comentariu