SITUAȚIE CADRE MEDICALE INFECTATE CU COVID-19

Distribuie pe:

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în data de 27 aprilie 2020, un număr de 70 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 5 dintre acestea sunt deja vindecate și externate.

Într-unul dintre cele 70 de cazuri evoluția a fost nefavorabilă, soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Județean Mureș).

Dintre cele 70 cadre medicale, 34 sunt angajate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș (dintre aceștia 21 sunt de la UPU SMURD și 13 pe celelalte secții), 23 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Județean Mureș (dintre aceștia 14 sunt de la ATI, 6 de la Secția Boli Infecțioase I și 3 de pe alte secții), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighișoara, un medic de familie, un medic al unei unități medicale private din Târgu-Mureș, un medic stomatolog și un asistent de farmacie de la o farmacie privată.

Ancheta epidemiologică în cadrul Secției Clinice ATI a Spitalului Clinic Județean Mureș este în curs de desfășurare.

Cadrele medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, Secția Clinică Boli Infecțioase.

În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.

Lasă un comentariu