MĂSURI FĂRĂ PRECEDENT ÎN CUPELE EUROPENE DE HANDBAL ȘI LA NIVELUL ECHIPELOR NAȚIONALE. NAȚIONALA FEMININĂ, DIRECT LA TURNEUL FINAL CE2020

Distribuie pe:

Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunțat, vineri, măsuri drastice în privința cupelor europene și a meciurilor în care sunt angrenate echipele naționale în acest an, măsuri luate în contextual răspândirii pandemiei Covid-19 la nivel continental. Naționala de handbal masculin a României pierde șansa drumului spre calificare la CM2021, iar cea feminină este calificată direct la turneul final al CE2020. În urma ședinței Comitetului Executiv al EHF, de vineri, s-au comunicat următoarele măsuri:

Liga Campionilor

Masculin - meciurile din optimile de finală, fază în care urma să joace și Dinamo București cu PSG, și sferturile de finală au fost anulate; la Turneul Final Four, programat, la Köln, în 28-29 decembrie, vor juca astfel primele două clasate din grupele valorice A și B la finalul fazei grupelor, adică FC Barcelona, PSG, THW Kiel, Veszprem HC.

Feminin - meciurile din sferturile de finală, din iunie, în care sunt angrenate și SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, au fost anulate, și se caută soluții pentru a fi jucate înaintea Turneului Final Four, programat în 5-6 septembrie, la Budapesta. Datele pot suferi modificări, în funcție de consultările cu forul național ungar, iar dacă vor fi amânate, sferturile de finală vor fi anulate, astfel că la Turneul Final Four vor evolua primele două clase la finalul grupelor principale, adică Metz Handball, Team Esbjerg, Györi ETO KC, Brest Bretagne Handball.

Cupa EHF, Challenge Cup - toate meciurile, feminine și masculine, sunt anulate. Sezonul se încheie fără Turneul Final Four în Cupa EHF masculină.

Campionatul European feminin 2020

Toate meciurile din calificări rămase de jucat au fost anulate, iar pe baza clasamentului final al ediției din 2018, la turneul final s-au calificat echipele Franța, Rusia, Olanda, România, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia și Croația, plus gazdele Norvegia și Danemarca. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc în 18 iunie.

Campionatul Mondial masculin 2021

România pierde șansa drumului de calificare la turneul final, pentru că toate meciurile de calificare europene au fost anulate. Astfel, din Europa, la turneul final al CM2021 se califică, pe baza clasamentului final al CE2020, echipele Slovenia, Germania, Portugalia, Suedia, Austria, Ungaria, Belarus, Islanda, Cehia, Franța, alături de Spania, Croația și Norvegia, medaliatele CE2020, plus Danemarca, în calitate de campioană mondială.

Desfășurarea Campionatelor Europene la nivel juvenil se află încă în discuții pentru anul 2021, CE under 16 feminin din această vară a fost anulat.

La nivelul calificărilor olimpice, la feminine rămân stabilite turneele din martie 2021, când România va juca în Muntenegru. O decizie modificată poate surveni în urma discuțiilor dintre IHF și CIO.

 

Lasă un comentariu