ȘEDINȚELE ONLINE ALE PARLAMENTULUI ROMÂNIEI TREBUIE DESCHISE PARTICIPĂRII INSTITUȚIILOR, ONG-URILOR ȘI PERSOANELOR INTERESATE

Distribuie pe:

Deputații PMP i-au cerut lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, să transparentizeze, în contextul limitărilor legate de decretarea stării de urgență, lucrările Parlamentului.

„Deputații Grupului parlamentar al Partidului Mișcarea Populară vă solicită ca, atât pe durata existenței stării de urgență, cât și în perioada ulterioară, până la revenirea la starea normală de funcționare a Parlamentului, toate ședințele comisiilor parlamentare să se desfășoare online, să fie difuzate pe site-ul Camerei Deputaților și să fie deschise spre participare tuturor instituțiilor, organizațiilor non-guvernamentale și altor părți interesate", se spune în adresa înaintată Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Preocuparea PMP privind transparentizarea activității instituțiilor publice nu este nouă. În Camera Deputaților, există un proiect de lege, inițiat de parlamentari PMP, care prevede introducerea obligației de a publica online, pe site-ul instituțiilor, informațiile de interes public cu privire la venituri și cheltuieli privind administrațiile publice, obligativitatea publicării informațiilor legate de achizițiile publice, achizițiile sectoriale și concesiunile de lucrări și servicii, respectiv lista de contracte încheiate de instituțiile publice. În urmă cu două săptămâni, Partidul Mișcarea Populară a cerut Guvernului Orban adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să transpună în lege o inițiativă PMP blocată la Camera Deputaților de PSD.

Lasă un comentariu