MINISTRUL SPORTULUI A ANUNȚAT CINE VA DECIDE CÂND SE REIA LIGA 1

Distribuie pe:

Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal fac planuri pentru reluarea Ligii 1 și s-au anunțat deja câteva date. Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit și el despre repornirea fotbalului în România, dar s-a ferit să avanseze vreo dată la care ar putea începe campionatul intern. Stroe a anunțat că decizia de reîncepere a Ligii 1 va aparține epidemiologilor și Ministerului Sănătății. Abia după ce aceștia își vor da acordul se va putea relua campionatul. Ministrul Sportului a dezvăluit și faptul că se lucrează deja la un plan privind acest lucru. Ionuț Stroe a anunțat că pe primul plan va fi sănătatea sportivilor și a oamenilor care participă la desfășurarea acestor competiții și susține că vor exista discuții cu FRF și Ministerul Sănătății.

Ionuț Stroe: „Tot ce s-a discutat  până acum sunt doar opinii"

„În acest moment, prioritatea absolută este siguranța și sănătatea oamenilor. O să avem discuții cu Federația Română de Fotbal și studiem împreună cu Ministerul Sănătății posibilitatea să reluăm competițiile sportive. În momentul de față lucrăm la acest plan, o reluare treptată, care să înceapă cu antrenamentele, bineînțeles după 15 mai. Acum încercăm să definim foarte clar ce înseamnă această pregătire centralizată. Avem modele la care lucrăm, modele din afara țării. Căutăm cea mai bună și sigură soluție pentru toată lumea. Decizia finală aparține epidemiologilor, Ministerului Sănătății. Tot ce s-a discutat până acum sunt doar opinii. Există ideea testării înainte de reluarea pregătirilor, chiar și în timpul. Tot văd că se avansează fel de fel de date. Acest coronavirus nu dispare după 15 mai. Dacă am avea vreun caz de coronavirus într-o competiție, am bloca întreaga competiție. Nu poți disputa competiții sportive cu echipe carantinate sau cu unii la spital", a declarat Ionuț Stroe la Digi 24.

Datele avansate pentru reluarea Ligii 1

 Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat inițial că și-ar dori să reia campionatul pe 5 iunie, dar acum secretarul general de la LPF, Justin Ștefan, a revenit și a dat un nou termen. Astfel, campionatul în România s-ar putea relua, cel târziu, pe 13-14 iunie. Justin Ștefan susține că s-a ajuns la această dată pentru a permite cluburilor să se pregătească aproximativ 4 săptămâni. Antrenamentele ar urma să înceapă după ce va expira starea de urgență, conform LPF.

Justin Ștefan: „Sper să putem relua Liga 1  pe 13-14 iunie, cel târziu"

„Noi avem un scenariu care se raportează la momentul ridicării stării de urgență, atunci ne-am dori să reluăm antrenamentele, iar la începutul lunii iunie să reluăm competiția. Vorbim de o perioadă tampon de 3-4 săptămâni, în care jucătorii vor relua pregătirea și să intre, din păcate, direct în zona de meciuri oficiale pentru că nu mai e timp de jocuri amicale. Finalul competiției - undeva în jurul datei de 20 iulie. Eu sper că putem relua competiția în luna iunie, cel târziu la data de 13-14 iunie", a anunțat Justin Ștefan.

 

Lasă un comentariu