ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII - DONAȚIE ÎN VALOARE DE 300.000 DE LEI PENTRU INSTITUTUL DE URGENȚĂ PENTRU BOLI CARDIOVASCULARE ȘI TRANSPLANT (IUBCVT) DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

“IUBCvT Târgu-Mureș rezolvă cazuri extrem de grave la copii și bebeluși. Din cele peste 450 de cazuri care se operează anual în România, 300 sunt operate de o echipă fantastică de la Târgu-Mureș. Așa că, Salvați Copiii s-a activat repede, fiindcă este nevoie de ajutor și am venit acum cu echipamente de protecție pentru medici, echipamente care ajută la dezinfectare, curățare, un ecograf portabil. Ne bucurăm că am putut ajuta. Toate aceste echipamente au o valoare de 300.000 de lei, din care bună parte este acoperită de Salvați Copiii dar, ceea ce este îmbucurător, și societatea și comunitatea mureșeană s-a mobilizat. Sunt firme și persoane care au donat aici, cred că în jur de 100.000 lei. A fost un efort de echipă cu colegii noștri dr. Meda Neagoe, colegul nostru voluntar Cătălin Ormenișan”, a declarat președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Reprezentanta Salvați Copiii și-a exprimat speranța că va reveni la Târgu-Mureș și că, până acum, organizația a dotat în această perioadă 18 spitale, iar săptămâna viitoare încă 10 spitale sunt programate să primească donații.

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu-Mureș, doctorul Horațiu Suciu, a apreciat inițiativa Organizației Salvați Copiii, arătând că, în această perioadă, mai mult decât oricând, e nevoie de o protecție sporită a personalului medical și a actului medical.

“O mobilizare socială care, în astfel de momente prin care trece țara noastră, este nevoie mai mult decât oricând. Într-adevăr, nevoile spitalelor sunt mari și rolul și aportul societății civile, prin formele mai mult sau mai puțin organizate, este absolut necesar și este bine primit de spitalele care încearcă să facă față acestor noi încercări. Știm cu toții, mai ales noi care suntem la IUBCvT Târgu-Mureș și ne ocupăm cu o patologie extrem de dificilă, amenințătoare de viață la copii, și nu numai, asigurăm toate urgențele cardiovasculare de pe un mare teritoriu al țării, nu trebuie să uităm că pe lângă pandemia COVID-19, bolile cardiovasculare continuă să facă victime și pacienții cardiovasculari, mai ales copiii, au dreptul la un tratament și la o șansă pentru a putea reveni cu bine în rândul familiilor lor. Așadar, această inițiativă este una care a venit foarte bine, într-un moment în care este nevoie, mai mult decât oricând, de protecția personalului medical și a cadrelor medicale, iar pe această cale doresc să mulțumesc nu doar Salvați Copiii, fiindcă această organizație a fost un integrator al multor firme și persoane, care au înțeles nevoile noastre și au făcut în așa fel încât această donație să fie posibilă”, a declarat dr. Horațiu Suciu.

Managerul IUBCvT Târgu-Mureș, dr. Mariana Ciorba, a menționat că, potrivit Ordinului MS nr. 555/2020, acesta este singurul institut de boli cardiovasculare și transplant din România care este spital suport COVID.

“În condițiile în care operăm pacienți adulți și copii, asigurăm intervențiile de cardiologie intervențională în condiții COVID. Bineînțeles că aceste materiale ne sunt ajutătoare în lupta noastră contra acestor infecții, atât pentru a ne proteja personalul, cât și pentru a ne proteja pacienții. Am avut un pacient cu infract miocardic, primit prin transfer de la Sibiu, dar întrucât starea sa a fost atât de gravă, din păcate a decedat. Și acum avem internați în sectorul COVID doi pacienți suspecți, pentru care în cursul acestor zile așteptăm confirmarea de la Real Time PCR dacă sunt sau nu infectați COVID (...) Au mai fost și alte donații, mai avem și de la Fundația Mereu Aproape care a constat în echipamente medicale, dar mai sunt și alte donații”, a arătat dr. Mariana Ciorba.

Au ajuns la spitalul din Târgu-Mureș echipamente de protecție (500 măști FFP2, 6.500 măști în trei straturi, 100 viziere, 10.000 mănuși, 2.500 de halate de tip vizitator, 4.000 halate chirurgicale, 420 combinezoane de protecție, 50 de perechi de botoși lungi, 3.000 tablete de cloramină, 40 l dezinfectant Septol, 20 l detergent eco) în valoare de 203.908 lei, două mașini de spălat pardoseli - dezinfectat - aspirat, una în valoare de 16.029 lei, iar cealaltă de 23.715 lei, un aspirator cu aburi care oferă curățare cu abur, dezinfectare, aspirare și uscare într-o singură procedură, în valoare de 2.634 lei.

În plus, IUBCvT Târgu-Mureș a primit și un sistem de ecografie portabil, cu două traductoare, cu toate tehnologiile de scanare și procesare a informațiilor înglobate în interiorul traductorilor, în valoare de 53.550 lei. Organizația Salvați Copiii a precizat că acesta este un sistem de inovație în imagistica cu ultrasunete, ajutând în luarea deciziilor în cel mai scurt timp posibil. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu