“VIAȚA UNUI OM ESTE CEVA PLICTISITOR”

Distribuie pe:

Stanley a spus, pe bună dreptate: “Viața unui om este ceva plictisitor. Eu am trăit multe vieți. Nu mă plictisesc niciodată.”

De-a lungul vieții sale, a avut multe identități și cariere.

În unele circumstanțe, Weyman ar putea fi considerat un escroc, însă nu o făcea de dragul banilor, ci al aventurii. Cariera de impostor a lui Weyman a început în 1910, în New York.

În vârstă de numai 20 de ani, Weyman s-a prefăcut a fi consulul SUA în Maroc, înainte să fie arestat pentru înșelătorie. Weyman a mai jucat rolul de doctor, locotenent de marină și armată, consul în România, medicul personal al văduvei lui Rudolph Valentino, jurnalist la ONU și chiar și secretar de stat al SUA.

Cea mai mare realizare a lui Weyman a avut loc în 1921, când și-a luat rolul de ofițer de legătură al Departamentului de Stat, pentru prințesa Fatima din Afghanistan. Fatima își dorea o recepție oficială din partea guvernului SUA, însă Departamentul de Stat îi ignora cererea.

Weyman și-a cerut scuze din partea guvernului și a cerut 10.000 de dolari (pe care i-a primit) ca să “tragă sforile”. Cei mai mulți escroci ar fi fugit, însă Weyman a folosit banii pentru a o trata pe prințesă și anturajul ei ca pe niște capete încoronate, asigurându-le transport la clasa întâi și cazându-i în Washington D.C.

Weyman a reușit să pună la punct o întâlnire între prințesă și secretarul de stat. Țintind și mai sus în ierarhie, Weyman a reușit să facă astfel încât președintele Warren Harding s-o primească pe prințesă.

În cele din urmă, Weyman a primit doi ani de închisoare pentru toată povestea, însă, la fel ca alți excentrici, nu a dat semne că ar avea vreun regret. A murit în 1960, încercând să oprească un jaf într-un hotel din New York.

Sursa: Incredibilia.ro

 

Lasă un comentariu