APROBARE TACITĂ ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR A PROIECTULUI DE LEGE PRIVIND AUTONOMIA ȚINUTULUI SECUIESC

Distribuie pe:

Declarație de presă - Cătălin Ivan

Cătălin Ivan (ADN): Adoptarea tacită a legii privind autonomia Ținutului Secuiesc arată o Românie îngenuncheată, a nimănui, fără demnitate și fără viitor!

Adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, inițiat de doi deputați maghiari, este nu doar halucinantă, dar arată un eșec total al parlamentarismului românesc, exercitat mai nou împotriva Constituției și intereselor majorității cetățenilor! Transilvania a fost dată la schimb, rând pe rând, de toate partidele politice parlamentare. Unul câte unul, toți cei care au condus România, toți președinții țării și toate partidele parlamentare, au cedat șantajului UDMR.

UDMR, prin agenda total anti-românească și prin lipsa de transparență în ceea ce privește finanțările de care dispune, este o formațiune total toxică pentru politica românească, pentru români, mai ales pentru cei de etnie maghiară. Cârdășia evidentă a UDMR cu actualul regim autoritar al lui Viktor Orban de la Budapesta lovește direct în temelia statului unitar, național și indivizibil român și ne aruncă din nou în spirala cererilor de autonomie regională pe care le credeam depășite după anii '90.

Acesta nu este un accident parlamentar, așa cum încearcă să ne spună astăzi Marcel Ciolacu, ci demonstrează că, astăzi, țara a rămas fără forul legislativ, unul care a fost întâi golit de conținut prin decretele privind Starea de Urgență, iar mai apoi aruncat în letargie și dispreț față de oameni de către niște parlamentari de toate culorile politice care “legiferează” din pijama și între două sesiuni de somn la prânz.

PSD, PRO România, PNL sunt doar ultimii dintr-un foarte lung șir de trădători de țară. Această adoptare tacită nu putea să aibă loc fără complicitatea tuturor celor din Parlament. Românii văd și am convingerea că vor decide în această toamnă să nu mai trimită aceste partide care vând în plină pandemie unitatea națională în Parlament!

De la începutul acestei crize pandemice nu mai avem Parlament. La finalul crizei s-ar putea să ne trezim că nu mai avem deloc o țară!

Lasă un comentariu