ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

IOHANNIS: “PSD SE LUPTĂ SĂ DEA ARDEALUL UNGURILOR”

Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, susținând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaților.

“Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. (...) Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus șeful statului într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

 

PAȘCAN (PMP): “E RUȘINOS ȘI REVOLTĂTOR CĂ A TRECUT DE CAMERĂ PROPUNEREA PRIVIND STATUTUL DE AUTONOMIE AL PRETINSULUI ȚINUT SECUIESC”

Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară (PMP), deputatul Marius Pașcan, consideră că este “rușinos și revoltător” faptul că propunerea privind Statutul de autonomie al așa-zisului Ținut Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților.

Pașcan a precizat că a solicitat, în luna martie, să se discute această inițiativă legislativă.

“Este rușinos și revoltător că a trecut de Camera Deputaților, prin adoptare tacită, Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al pretinsului Ținut Secuiesc. Am prevenit în acest sens Biroul Permanent și Comitetul liderilor din Camera Deputaților, încă din data de 12 martie, anul curent, când personal am solicitat introducerea proiectului respectiv pe ordinea de zi, pentru dezbaterea și respingerea acestuia. Deși în Comitetul liderilor s-a aprobat includerea acestui proiect pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, din cauza pandemiei, întrucât nu s-a mai ținut ședință de plen, acest proiect nu a mai fost dezbătut și, din păcate, s-a adoptat tacit la expirarea termenului de dezbatere prevăzut legal. Aceasta este realitatea, acesta este adevărul”, a arătat Marius Pașcan, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PMP a prezentat stenograma ședinței Comitetului liderilor din Camera Deputaților în care a făcut solicitarea și aceasta a fost aprobată.

Potrivit lui Pașcan, proiectul urmează să fie dezbătut la Senat, în calitate de cameră decizională.

 

CIOLACU: PSD NU SUSȚINE LEGEA PRIVIND AUTONOMIA ȚINUTULUI SECUIESC; VA VOTA ÎMPOTRIVĂ ȘI ÎL VA RESPINGE URGENT LA SENAT

PSD nu susține proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, va vota împotriva acestuia și îl va respinge urgent la Senat, care este cameră decizională, a declarat, miercuri, președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

“PSD nu susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge urgent la Senat, care e cameră decizională. De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are numai rapoarte de respingere și avize negative. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de respingere. Mai mult, Guvernul a dat răspuns și a trimis punct de vedere după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită. Mai mult, Comisia pentru administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de administrație, printr-o adresă, că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva”, a scris Ciolacu pe Facebook.

“Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege”, a menționat Ciolacu.

 

EUGENE KASPERSKY: ATACURILE CIBERNETICE ASUPRA SPITALELOR POT FI CATALOGATE DREPT ATACURI TERORISTE

Atacurile cibernetice asupra spitalelor, în timpul pandemiei COVID-19, sunt asemenea unor atacuri teroriste, iar cel mai probabil răufăcătorii vor rămâne activi, este de părere Eugene Kaspersky, fondatorul și CEO al Kaspersky.

“Atacurile cibernetice asupra spitalelor în timpul pandemiei COVID-19 sunt asemenea unor atacuri teroriste. Întrucât profesioniștii din domeniul sănătății din întreaga lume încearcă să protejeze umanitatea, de criza coronavirusului, care e în plină desfășurare, răufăcătorii vizează instituții medicale potențial vulnerabile. Cel mai probabil, atacatorii cibernetici vor rămâne activi. Ei sunt oricum obișnuiți să lucreze de acasă, iar circumstanțele lor nu s-au schimbat drastic. Vor continua să încerce să atace companiile și persoanele fizice și este de datoria noastră să continuăm să ne apărăm clienții. Orice atac efectuat asupra unui spital în acest moment poate fi considerat drept echivalentul unui atac terorist”, a subliniat Kaspersky, în cadrul unei conferințe de presă online.

Pe de altă parte, acesta a adăugat că, în perioada restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, se poate profita de beneficiile tehnologiei.

“Într-o zi, toată această situație va lua sfârșit și oamenii vor dori să se întâlnească din nou față în față. De multe ori, interacțiunile directe sunt cele mai bune și îmi place să iau contact cu cât mai mulți oameni în munca mea. Dar putem profita și de tehnologia pe care o avem la îndemână acum. De exemplu, anul acesta am amânat Security Analyst Summit, însă putem derula două «versiuni» ale aceleiași conferințe - una fizică și una online. Companiile pot face acum planuri pentru momentul în care totul va reveni la normal și își pot construi relații mai puternice cu clienții”, a apreciat șeful companiei de securitate cibernetică.

La rândul său, Costin Raiu, directorul Echipei Globale de Cercetare și analiză Kaspersky, a precizat că ar dori ca indivizii sau grupurile rău intenționate care efectuează atacuri asupra instituțiilor de sănătate să fie pedepsite.

“Mesajul trebuie să fie unul clar pentru atacatorii cibernetici și anume faptul că orice persoană care acționează împotriva instituțiilor medicale va fi urmărită de autorități și companii de securitate cibernetică, cum este a noastră, pentru a ne asigura că este adusă în instanță. Personalul din spitale trebuie, firesc, să se concentreze asupra îngrijirii pacienților și salvării de vieți. În mod obișnuit, acesta nu este neapărat preocupat de actualizarea sistemelor IT. Se poate, așadar, să-și gestioneze și să prioritizeze resursele în mod diferit și dacă trebuie să aleagă între investiția în soluții de securitate cibernetică sau achiziționarea de echipament medical, alegerea este una evidentă. Ne confruntăm cu o alegere imposibilă. Urmărirea mobilă este folosită pentru a le spune oamenilor cu cine au intrat în contact și cel mai bun mod de a fi în siguranță rămâne până la urmă statul acasă.

Trebuie să lăsăm în urmă această tehnologie în momentul în care vom reveni la normalitate și să sperăm că nu va deveni un aspect permanent al societății”, a afirmat Raiu.

În ceea ce privește peisajul amenințărilor, ultimele luni au înregistrat o creștere atât a atacurilor oportuniste, cât și a celor planificate, cu campanii de phishing care au pus niște probleme, întrucât au transmis utilizatorilor sfaturi false legate de coronavirus.

“Vedem o răspândire a mesajelor legate de COVID-19, care îi îndeamnă pe oameni să deschidă linkuri sau atașamente dăunătoare, care descarcă malware. Am observat o creștere de 43% a acestui tip de atacuri, între ianuarie și martie 2020. Această tehnologie ar trebui să fie implementată doar dacă poate salva vieți. Însă gestionarea unui volum atât de mare de date trebuie făcută într-un mod corect, securizat și criptat, pentru a păstra informațiile în siguranță. Dacă acest lucru se face corect și transparent, autoritățile pot verifica ce organizații au colectat și utilizat aceste date”, a menționat Yuri Namestnikov, șeful echipei de cercetare și analiză globală Kaspersky Rusia.

Kaspersky, companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, are în portofoliu peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii client.

Lasă un comentariu