CE SPUNE ASPECTUL UNGHIILOR DESPRE SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Distribuie pe:

Doctorul dermatolog Ivy Lee, din Statele Unite ale Americii, citat de descopera.ro, susține că aspectul unghiilor oferă informații foarte importante despre starea de sănătate a organismului uman.

În funcție de cum arată liniile apărute pe unghii, corpul nostru trece prin diferite etape, întrucât unghiile sunt compuse în mare parte din cheratină, un compus ce se găsește și în păr și în stratul superior al pielii.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea se usucă, părul se simte mai aspru, iar unghiile încep să prezinte diverse linii încrețite, pe care dr. Lee le interpretează astfel:

Linii verticale - Aproximativ 20% dintre adulți au pe unghii linii încrețite, verticale, dar, în majoritatea cazurilor, e doar un semn de îmbătrânire. Însă, aceste linii încrețite pot fi și un semn de anemie, artrită reumatoidă sau probleme cardiovasculare. De exemplu, o singură linie în mijlocul unghiei este un semn al lipsei unui nutrient.

Linii orizontale - Liniile încrețite orizontale sunt mai puțin comune, iar ele indică o problemă de sănătate, în afara cazului când sunt urme ale unor răni din trecut.

De obicei, liniile orizontale de pe unghii sunt efecte secundare ale unor boli, precum eczema, psoriasis sau diferite infecții, însă ele pot indica și că tiroida nu funcționează la nivel optim, situații care necesită consult medical.

În opinia dr. Lee, dacă toate cele 20 de unghii (inclusiv cele de la picioare) prezintă linii orizontale în același timp, ar putea indica infecții grave, cum ar pneumonia, sifilisul sau probleme cu inima, ficatul sau rinichii.

Dacă unghiile prezintă și alte semne, precum slăbire, rupere, pierderea culorii sau a formei, este necesar să ne prezentăm imediat la medic.

Pete albe - Dacă pe unghii apar pete albe, este posibil să ne confruntăm cu insuficiență renală sau hepatică, de aceea, este extrem de important să consumăm foarte multă apă și sucuri naturale din fructe și legume proaspăt stoarse, iar dacă problema nu se remediază să ne prezentăm la medic.

Exfoliere - Dacă unghiile se exfoliază ușor sau sunt foarte moi, este posibil să ne confruntăm cu un deficit de proteine și minerale, fenomen întâlnit mai ales la vegetarienii care nu își asigură necesarul de proteine din legume, soia sau ciuperci. 

Lasă un comentariu