ROBOȚII, ÎN LUPTA CU CORONAVIRUSUL!

Distribuie pe:

Patru roboți vor interacționa cu pacienții infectați cu noul coronavirus, internați în cadrul Unității de Suport Medical din Bucureștii Noi. Cei patru roboți, puși la dispoziția Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), pe perioada epidemiei, vor avea sarcini diferite în cadrul unității medicale, precum dezinfecția, servirea mesei, instrucțiuni legate de grupurile sanitare, parola de la internet sau locul de luat masa.

Astfel, “roboțeii-asistent” vor ghida pacienții în spital, vor servi mâncarea și vor avea și alte sarcini nemedicale.

“Devine mult mai ușor de gestionat coronavirusul, pentru că avem și tehnologia în spate, de la tehnologia informației, la roboți care fac dezinfecție, la roboți care pot să distribuie apă, mâncare, la roboți care pot să răspundă la unele întrebări, deci cred că, în aceste situații, chiar dacă sunt realizați pentru dezastre, tehnologia rămâne foarte importantă și poate să reducă nevoia de personal în astfel de centre”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, pe pagina sa de Facebook.

Inițiativa face parte din continuarea procesului de colaborare a DSU cu societatea civilă, venind astfel în sprijinul combaterii SARS-CoV-2 în România.

Două companii, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al DSU, au demarat, la începutul lunii aprilie, organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 metri pătrați în Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătății.

Săptămâna trecută (vineri, 24 aprilie 2020), președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban și de șeful DSU, Raed Arafat, a vizitat Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, ocazie cu care a fost întâmpinat de un robot.

“Bine ați venit, domnule președinte! Numele meu este Escu și sunt la datorie în Spitalul Modular Covid-19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine!”, l-a încurajat roboțelul.

Lasă un comentariu