CENTRU MULTIFUNCȚIONAL ÎN VALOARE DE PESTE 1 MILION DE EURO PENTRU ROMII DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Primăria municipiului Târgu-Mureș vine în ajutorul persoanelor din zonele marginalizate prin construirea, echiparea și dotarea unui Centru multifuncțional, sens în care a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă de către primarul Dorin Florea și Simion Crețu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.

Imobilul, care va deservi peste 780 de persoane, este destinat utilizării publice pentru activități educative, socioculturale și recreative, inclusiv realizarea unei amenajări exterioare cu spații pietonale, locuri de parcare, realizarea unui parc cu amfiteatru, spațiu de joacă pentru copii, zonă de odihnă și relaxare și va fi construit în zona urbană marginalizată Băneasa - Mureșeni, locuită preponderent de persoane care se declară romi.

Centrul preconizat (în suprafață de aproximativ 620 mp) va avea cabinet medical, sală multifuncțională, sală de terapii ocupaționale, sală de activități, săli de educație, grupuri sanitare, cabinete consiliere. Clădirea va fi racordată la rețelele edilitare de alimentare cu apă, canalizare și electricitate, asigurându-se și 3 locuri de parcare.

Proiectul are o valoare totală de 6 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 5,9 milioane de lei, alocate din bugetul aferent Regiunii Centru în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, informează ADR Centru într-un comunicat dat publicității, cu precizarea

că finalizarea proiectului este preconizată pentru 31 ianuarie 2023.

Lasă un comentariu