DOSAR PENAL PENTRU ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR LA CRĂCIUNEȘTI, UNDE SUNT NOUĂ MORȚI ȘI 88 TESTAȚI POZITIV

Distribuie pe:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș a anunțat, joi, constituirea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în comuna Crăciunești, acolo unde 88 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, iar nouă persoane și-au pierdut viața.

“În cursul zilei de 21 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș a fost înregistrat dosarul penal (...) având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce, în comuna Crăciunești, județul Mureș, nu au fost respectate măsurile privitoare la prevenirea și combaterea infectării cu virusul COVID-19, ajungându-se astfel la un număr de 88 de persoane testate pozitiv, dintre care o parte au fost internate în unități spitalicești cu simptome severe, iar altele au decedat”, a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.

Comuna Crăciunești este una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus din județul Mureș, iar din acest motiv DSP Mureș a aprobat un plan gradual de înăsprire a măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu COVID-19 în zonă, prin creșterea numărului de efective de forțe de ordine prezente în perimetrul afectat.

“În acest moment, Direcția de Sănătate Publică monitorizează situația epidemio logică din zonă, urmând să informeze autoritățile județene în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență în localitate, care impun măsuri rapide”, a subliniat DSP Mureș.

Începând cu data de 24 martie, când a apărut primul caz simptomatic, Direcția de Sănătate Publică Mureș a dispus o serie de măsuri epidemiologice în comună, între care investigarea și internarea cazurilor suspecte și confirmate, identificarea contacților cazurilor confirmate și autoizolarea acestora.

În data de 8 aprilie, nouă angajați ai Primăriei Crăciunești, inclusiv primarul Ferenczi György, au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce, la sediul administrației publice locale, s-a prezentat un cetățean depistat pozitiv la testul de determinare a infecției cu Coronavirus. (sursa - agerpres.ro)

 

Lasă un comentariu