VIAȚA LUI IISUS, FASCINANTĂ, INEPUIZABILĂ TEMĂ ARTISTICĂ

Distribuie pe:

Câteva dintre cele mai bune filme:

“Ultima ispită a lui Iisus” este ecranizarea romanului omonim a lui Nikos Kazantzakis, publicat în 1953. Film produs în 1988, regizat de către Martin Scorsese și realizat în întregime în Maroc, cu Willem Dafoe în rolul principal.

“Patimile lui Hristos”, film controversat regizat de Mel Gibson, a apărut în 2004 și prezintă ultimele 12 ore din viața Mântuitorului. Ceea ce face filmul special, în afara scenelor realiste, impresionante, este dialogul, purtat numai în aramaică, ebraică și latină. În rolul principal joacă Jim Caviezel, iar rolul Mariei este jucat de către actrița româncă Maia Morgenstern. Willem Dafoe.

“Iisus din Nazaret” - mini-serialul de șase ore și jumătate, mult gustat de public, poate cel mai frumos dintre cele văzute, regizat de Franco Zeffirelli, cu un rol de excepție realizat de către Robert Powell.

“Viața lui Isus” -”The greatest story ever told” este un film american, apărut în 1965, regizat de către George Stevens. Filmul cuprinde întreaga viață a lui Christos, de la naștere până la înviere.

Jesus Christ Superstar

“Jesus Christ Superstar” este un musical apărut în 1973, regizat de Norman Jewison. Acțiunea se concentrează pe conflictul dintre Iuda și Iisus, în special pe săptămâna dinaintea celei a Patimilor. Pentru portretele celor două personaje, filmul a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, din 1974.

Lasă un comentariu