REȚETE MEDICALE ONLINE ȘI SERVICII STOMATOLOGICE DE URGENȚĂ!

Distribuie pe:

Având în vedere că mai mulți cititori ne-au solicitat lămuriri cu privire la acordarea serviciilor medicale în perioada stării de urgență (inclusiv în materie de stomatologie), ne-am adresat purtătorului de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureș, Alina Aldea, care a punctat, pentru cotidianul nostru, următoarele aspecte:

Pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 în unitățile sanitare publice și private, pentru a se evita aglomerările în aceste unități și, totodată, a nu-i pune în pericol pe pacienții cu patologii mai deosebite, cetățenii sunt rugați ca, la primele semne de boală, să contacteze telefonic medicul de familie, care va decide dacă va acorda o consultație la distanță sau, după caz, va programa pacientul pentru o consultație la cabinetul său, ori îl va direcționa către ambulatoriul de specialitate.

În cazul în care medicul de familie îndrumă pacientul către ambulatoriul de specialitate, în conformitate cu prevederile în vigoare, pe durata stării de urgență nu este necesar biletul de trimitere.

De asemenea, serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive se acordă și se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Pentru păstrarea măsurilor de distanțare socială, prescripția medicală poate fi transmisă pacientului prin mijloace electronice. Aceasta poate fi utilizată de beneficiari o singură dată pentru a ridica din farmacie medicamentele prescrise. După primirea rețetei, pacientul o poate trimite, prin e-mail, la farmacia pe care o alege și de unde poate ridica el, sau aparținătorul lui, medicamentele prescrise.

Important! În această perioadă, pot fi acordate doar servicii stomatologice de urgență. “Din comunicările înregistrate la C.A.S. Mureș, pacienții se pot adresa cabinetelor din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, din incinta SMURD”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al CAS Mureș.

Lasă un comentariu