PUȚIN PROBABIL CA NOUL CORONAVIRUS SĂ FIE TRANSMIS DE COPII...

Distribuie pe:

Oamenii de știință australieni de la Centrul de Sănătate pentru Cercetarea și Supravegherea Imunizării din New South Wales (NSW), citați de descopera.ro, susțin că este puțin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii între ei sau adulților.

“Pentru acest studiu, a fost examinată transmiterea coronavirusului în școlile din New South Wales și centrele de îngrijire a copiilor, în perioada martie - aprilie 2020. Examinând 18 cazuri de Covid-19 (nouă copii și nouă angajați) din 15 școli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de școală primară și unul de liceu ar fi fost posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în școlile lor. Niciun profesor și niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile inițiale din școli.

Rata scăzută de transmitere a fost înregistrată chiar dacă 735 de elevi și 128 de membri ai personalului școlilor au fost contacte apropiate ale celor 18 cazuri.

Deși rezultatele studiului sunt preliminare, ele sugerează că răspândirea de Covid-19 în școlile din NSW a fost foarte limitată și, prin urmare, nu este necesară distanțarea socială în sălile de clasă. Trebuie remarcat faptul că jumătate dintre cazurile inițiale care au apărut în școli au fost înregistrate la nivelul personalului”, afirmă cercetătorii australieni.

Cu toate că guvernul NSW a subliniat că deși copiii cu vârstă școlară reprezintă 16% din populația statului, doar 1,7% dintre cazurile de Covid-19 au fost înregistrate la această grupă de vârstă, sindicatele profesorilor sunt împotriva redeschiderii școlilor, însă specialiștii susțin că riscul pentru educatori îl reprezintă cancelaria, nu sala de curs.

Lasă un comentariu