CAPITALA ROMÂNIEI, PE PRIMUL LOC ÎN LUME LA AVANTAJELE MUNCII DE ACASĂ!

Distribuie pe:

Într-un clasament realizat în 50 de mari orașe ale lumii, de Broadband Deals, citat de agerpres.ro, capitala României a fost clasată pe primul loc în ceea ce privește avantajele muncii de acasă.

Criteriile după care s-au ghidat realizatorii clasamentului au fost viteza medie a internetului, existența companiilor de livrare a mâncării acasă, numărul disponibil al locurilor de muncă ce poate fi făcută de la domiciliu și costul unui laptop în acel oraș.

“Dacă lucrați din București, nu veți duce lipsă de mâncare în pauza de prânz, cu opțiuni uimitoare de la Uber Eats sau de la restaurantele unde se poate lua la pachet.

Bucureștiul este pe primul loc și la proporția de locuri de muncă de acasă, din total - 4,33%, fiind urmat de San Francisco - 4,29%, singurele două orașe analizate cu peste 4%.

Spre comparație, Tokio are doar 0,13% locuri de muncă de acasă, din total. Cu o viteză medie de 52 Mbps, capitala României este a patra în top, după Hong Kong, Houston și Dublin.

Totodată, Bucureștiul este al șaptelea cel mai ieftin oraș, din punctul de vedere al costului vieții. După acest criteriu, cele mai ieftine orașe sunt Mumbai (India), Harkov și Kiev (Ucraina), iar cel mai scump este Basel (Elveția).

La nivel general, Bucureștiul este urmat de Houston, Las Vegas, Atlanta și Budapesta, iar pe ultimele locuri se situează Roma și Milano.

Pentru că Bucureștiul stă atât de bine, multe companii au decis deja să continue lucrul la domiciliu și după ridicarea stării de urgență, economiile lunare pentru corporații fiind de ordinul zecilor de mii de euro numai din neplata chiriilor și a altor mici bonusuri pentru angajați, cum ar fi cafeaua. În plus, se tem că oamenii s-ar putea infecta cu coronavirus.

Angajații corporațiilor din capitala României lucrează de acasă de peste o lună și jumătate, astfel că mulți proprietari de birouri au redus chiriile, iar analiștii imobiliari se așteaptă la renegocierea contractelor și după trecerea pandemiei”, arată sursa citată.

Lasă un comentariu