DISPOZITIV DE MANEVRARE A CLANȚELOR CU ANTEBRAȚUL

Distribuie pe:

În plină pandemie de coronavirus, o echipă de IT-ști din Cluj-Napoca s-a gândit să vină în ajutor cu un dispozitiv care elimină riscul de contaminare atunci când punem mâna pe clanța ușii.

Astfel, ei au produs, folosind imprimanta 3D, un dispozitiv care se fixează pe clanța ușii și care permite închiderea sau deschiderea acesteia cu antebrațul, fără a pune mâna pe clanță, eliminând, astfel, riscul de răspândire a virusului.

“Firma este una ce se ocupă de softuri medicale, însă, pentru că în această perioadă am considerat că ar fi foarte greu să implementăm un soft nou, ne-am gândit la ceva low-tech.

Ideea nu ne-a aparținut în totalitate, în schimb, designul care a făcut produsul fiabil este rezultatul muncii noastre. Am luat un model care ni s-a părut nouă cel mai bun și am început să îl facem. Numai că nu tare se potrivea ce era acolo, cu realitatea. Ba nu se deschidea ușa, ba nu se potrivea.

Astfel, a fost nevoie de intervenții serioase pentru adaptarea dispozitivului și a-l face funcțional, pentru care au muncit patru oameni. Am intrat apoi într-o zonă de design, avem designerii noștri, și am petrecut vreo două săptămâni de muncă și timp prin spitale, în mijlocul pandemiei, dar până la urmă am venit cu un design care e fiabil și se potrivește pe foarte multe modele de clanțe, fiind foarte ușor de instalat.

Dispozitivele sunt distribuite gratis spitalelor, de asemenea, modelele sunt postate pe pagina de Facebook, iar oricine dispune de o imprimantă 3D poate să descarce modelul și să îl producă. Chiar îi invităm și ne face plăcere ori de câte ori ni se alătură cineva.

Până acum, cel puțin opt unități medicale au astfel de dispozitive de deschis ușile”, a declarat Răzvan Costea Bărluțiu, reprezentant al firmei româno-americane, citat de mediafax.ro.

Lasă un comentariu