DANIELA RUS VA FI MEMBRĂ A CONSILIULUI CONSULTATIV AL PREȘEDINTELUI SUA, DONALD TRUMP

Distribuie pe:

Conform unui anunț al Casei Albe, clujeanca Daniela Rus va fi membră a Consiliului Consultativ al președintelui SUA, Donald Trump, pe probleme de Știință și Tehnologie. Din 2003, ea este director al Laboratorului de Robotică al “Massachusetts Institute of Technology (MIT)”, considerat cel mai performant din lume în domeniul roboticii.

Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj, a absolvit în 1981 Liceul “Nicolae Bălcescu” din localitate. Ea a mărturisit, pentru Pro TV, că, în adolescența petrecută la Cluj, citea Jules Verne cu mare pasiune, iar poveștile lui o inspiră și astăzi.

A emigrat în SUA în anii '80, iar în 1993, la 30 de ani, a devenit Doctor în Știința computerelor la “Cornell University”.

“Nu pot să spun că mă gândeam că voi fi profesoară la MIT când eram la liceu, în România, dar aveam suficiente visuri, nu am știut care sunt realizabile, dar asta e o treabă foarte importantă, dacă ai visuri, ai idei, ai dorința să faci ceva, e foarte important. Sunt recunoscătoare să pot adăuga perspectiva mea, ca om de știință în domeniul computerelor, la acest grup, într-o perioadă în care atâtea probleme care implică inteligența artificială și alte aspecte ale informaticii ridică întrebări importante, științifice și politice, pentru națiune și pentru lume”, a declarat Daniela Rus, conform MIT News.

Lasă un comentariu