LAURA CODRUȚA KOVESI, DESEMNATĂ PERSONALITATEA PUBLICĂ A ANULUI!

Distribuie pe:

Publicația londoneză Emerging Europe a desemnat-o, joi, 30 aprilie 2020, pe Laura Codruța Kovesi, în prezent șefă a Biroului Procurorului Public European (EPPO), drept personalitatea publică a anului.

“Această distincție este o recunoaștere a muncii remarcabile a doamnei Kovesi în fruntea DNA, unde a devenit un model pentru agențiile de combatere a corupției din întreaga regiune a Europei emergente și un simbol al luptei împotriva corupției și al consolidării statului de drept.

Desemnarea ei ulterioară în funcția nou-creată, ca primul procuror public al Europei, nu face decât să confirme rolul important pe care ea l-a jucat și va continua să îl joace în lupta împotriva corupției”, a declarat Andrew Wrobel, partener fondator al Emerging Europe, citat de agerpres.ro.

Aflate la a treia ediție în acest an, premiile Emerging Europe fac parte dintr-un program de prezentare a ceea ce este mai bun în regiunea Europei emergente: personalități, organizații publice și private, precum și proiecte și inițiative.

Printre precedenții laureați se numără Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internațional, și profesorul Gunter Verheugen, fost vicepreședinte al Comisiei Europene.

Ceremonia acordării distincțiilor din acest an era programată pentru data de 25 iunie, la Parlamentul European, Bruxelles. Din cauza pandemiei de Covid-19, laureații de anul acesta vor fi anunțați online în următoarele săptămâni și luni.

Lasă un comentariu