ÎNTRUNIRE LA COMISIA SRI

Distribuie pe:

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații se va întruni astăzi, de la ora 14.00, pentru a solicita SRI un punct de vedere referitor la declarația președintelui Klaus Iohannis, din data de 28 aprilie, cu privire la adoptarea tacită a proiectului UDMR legat de autonomia Ținutului Secuiesc.

“Cred că este important să avem la Comisie un punct de vedere scris al Serviciului Român de Informații, însă îmi mențin opinia referitoare la necesitatea audierii conducerii Serviciului Român de Informații.

Trebuie respectate procedurile și regulamentele parlamentare, iar decizia privind audierea aparține plenului Comisiei, cu atât mai mult cu cât acest subiect este unul ce privește securitatea națională a României, în speță apărarea valorilor constituționale (art. 1 din Constituția României) “, a declarat deputatul PSD Marian Gheorghe Cucsa, vicepreședinte al acestui for, potrivit unui comunicat transmis luni.

Cucsa a precizat, într-o postare pe Facebook, ca în ședința Comisiei de marți se va decide dacă și când va fi audiat directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig.

Lasă un comentariu