E.ON, ALĂTURI DE CEI DIN LINIA ÎNTÂI: ANGAJAȚII E.ON DONEAZĂ FONDURI PENTRU INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE ȘI TRANSPLANT DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

* Acțiunea este parte a unei campanii de strângere de fonduri pentru spitale inițiată de angajații E.ON, iar compania va dubla suma colectată;

* Până în prezent, E.ON a sprijinit unități medicale din Suceava, Târgu-Mureș, Arad, Deva, Rădăuți și Iași.

Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș, una dintre cele mai prestigioase instituții medicale din țară, a primit sprijin financiar din partea E.ON pentru achiziționarea de materiale de protecție și echipamente medicale necesare în această perioadă, în lupta împotriva pandemiei SARS-CoV-2. În acest demers, E.ON s-a alăturat Fundației Salvați Copiii Mureș în campania “Inimi Mari Pentru Inimi Mici”, care și-a propus dotarea institutului mureșean cu măști, viziere, halate, combinezoane de protecție, dar și alte produse și aparatură necesară în activitatea medicală.

Sprijinul pentru clinica mureșeană - unde anual sunt operați circa 300 de copii cu probleme grave la inimă - este rezultatul unui demers comun al angajaților E.ON, care au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru spitale, și al companiei E.ON România. Decizia de sprijinire a acestei instituții medicale, precum și a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” și a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologiedin Iași, a venit chiar din partea angajaților.

“Este un gest din inimă pentru micuții născuți cu malformații și care au nevoie urgentă de intervenții pe cord, dar și pentru reputații specialiști mureșeni care trebuie să fie protejați cu echipamente specifice pentru a face față virusului care ne-a schimbat tuturor viața. Le mulțumesc colegilor mei, am încurajat și am sprijinit această inițiativă și sunt foarte mândru de ceea ce am reușit să facem împreună”, spune Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

În România, anual se fac 450 de intervenții cardiovasculare la copii, cele mai multe dintre acestea fiind realizate la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. Încă de la debutul pandemiei, prima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș, care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID-19.

De asemenea, E.ON a decis să acopere timp de o lună cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță. Și Spitalul Municipal Rădăuți este susținut de E.ON pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție, respectiv medicamente necesare asigurării serviciilor medicale.

La Arad și Deva, E.ON a donat Spitalelor Județene de Urgență sute de măști și combinezoane medicale cu grad înalt de protecție, destinate medicilor și asistenților care continuă să lupte pentru pacienți și care au nevoie să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Clinica a II-a Medicală a Spitalului Județean de Urgență “Sf. Spiridon” din Iași au primit din partea E.ON sprijin pentru achiziționarea de echipamente destinate protecției personalului medical, precum și pentru intervențiile necesare pacienților cu boli respiratorii grave.

O altă acțiune importantă aflată în derulare este reprezentată de campania “Dăruiește Lumină”, prin care E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19. Totodată, continuă la nivelul angajaților acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid și E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție, respectiv de furnizare a energiei și a soluțiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Lasă un comentariu