SIGHIȘOARA A CÂȘTIGAT CEL MAI MARE PROIECT EUROPEAN DIN ISTORIA ORAȘULUI!

Distribuie pe:

“Primăria Sighișoara a câștigat cel mai mare  proiect  european din toată istoria orașului: 9,3 milioane de  lei pentru modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public”, anunță primarul municipiului, prof. Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, cel care a coordonat grupul de lucru pentru întocmirea acestui proiect.

 Potrivit edilului, investiția presupune amplasarea a 2.453 de corpuri de iluminat LED pe străzile din municipiu, montarea a 140 de stâlpi metalici, înlocuirea a 5 km de rețea electrică de iluminat public și alte componente ale rețelei. Toate becurile stradale din rețeaua orașului vor fi înlocuite cu lămpi tip LED de 94 W, care vor fi administrate prin telegestiune, și vor fi montate 10 ansambluri fotovoltaice.

“Este cel mai mare proiect cu atragere de fonduri europene pe care Sighișoara l-a avut până în prezent, atât din punct de vedere al sumei atrase, cât și al adresabilității lui, pentru întreaga comunitate. Mă bucur că proiectul acesta, la care lucrăm din anul 2017, pentru obținerea tuturor aprobărilor, primește finanțare, iar Sighișoara obține aproape 2 milioane de euro din fonduri europene”, afirmă primarul din Sighișoara. Municipiul - adaugă acesta - a mai atras fonduri europene, privind digitalizarea unor servicii, integrarea socială a unor categorii defavorizate ș.a., însă publicul țintă era mai restrâns; or, de proiectul ce a câștigat acum finanțare va beneficia toată populația orașului.

“Sunt mai multe câștiguri pentru Sighișoara: banii vin de la Uniunea Europeană, odată cu implementarea lui vom avea parte de iluminat performant, în oraș controlat prin telegistiune, emisiile de carbon vor scădea și se vor reduce și costurile cu iluminatul public, un lucru benefic mai ales în această perioadă. Am început documentarea și scrierea acestui proiect în anul 2017, împreună cu domnul viceprimar Toth Tivadar și o echipă din Primăria Sighișoara, colegi cărora le mulțumesc. Proiectul a fost depus în anul 2018 și acum, după această așteptare, avem confirmarea câștigării lui”, a precizat prof. Mălăncrăvean într-o postare pe site-ul instituției. 

Lasă un comentariu