RATA DE MORTALITATE, DUBLĂ ÎN RÂNDUL BĂRBAȚILOR INFECTAȚI CU COVID-19

Distribuie pe:

Cercetătorii chinezi de la Spitalul Tongren din Beijing, citați de descopera.ro, susțin că rata de mortalitate provocată de Covid-19 în rândul bărbaților este de peste două ori mai mare decât în rândul femeilor, cu toate că ambele sexe au aceleași probabilități de a contracta coronavirusul.

“În studiul nostru, am analizat diferențele care există între pacienții bărbați și pacienții femei și am ajuns la concluzia că bărbații de vârstă mai înaintată ar putea avea nevoie de îngrijiri suplimentare și de un acces mai rapid la terapie intensivă. Potrivit studiului, atât bărbații, cât și femeile au aceleași probabilități de a contracta virusul, însă bărbații sunt mult mai predispuși la efectele severe ale bolii și la deces.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, am analizat un ansamblu de date colectate de la 43 de pacienți cu Covid-19, pe care i-am tratat chiar noi înșine, și datele de la 1.056 de persoane disponibile în registrele publice. De asemenea, au fost incluse datele de la 524 de pacienți infectați cu SARS în 2003 (cele două coronavirusuri aflate în spatele acestor boli sunt similare).

La începutul lunii ianuarie, am observat că numărul bărbaților care decedau de Covid-19 părea mai mare decât cel al femeilor. Atunci a apărut întrebarea dacă bărbații sunt mai susceptibili să contracteze sau să moară de această boală.

Între pacienți, am confirmat că persoanele în vârstă și care aveau și alte comorbidități aveau riscuri mai mari de deces.

Din datele pacienților cu Covid-19 examinate, peste 70% dintre decese s-au înregistrat în rândul bărbaților, ceea ce înseamnă că bărbații au o rată de mortalitate de aproape 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor.

În ansamblul datelor pacienților infectați cu SARS în 2003, am găsit o tendință similară, cu o rată a mortalității semnificativ mai mare în rândul bărbaților”, afirmă oamenii de știință chinezi.

Lasă un comentariu