DUPĂ MODUL DE PERCEPȚIE, PANDEMIA COVID-19 A ÎMPĂRȚIT ROMÂNII ÎN DOUĂ

Distribuie pe:

Potrivit studiului “Pericolele percepției”, realizat de Ipsos România, românii, la fel ca marea majoritate a oamenilor de pe planetă, reacționează mai lent la bolile și pericolele pe care nu le percep și, prin urmare, sunt mai impresionați de bolile care se văd.

“Modul în care românii au reacționat la această pandemie ne-a împărțit în două categorii: unii care sunt excesiv de anxioși și panicați, care își îmbibă preșurile de la ușă cu clor, care nu au ieșit din casă nici măcar la cumpărături de șase săptămâni, și alții care nu aplică nicio măsură, pe motiv că ei sunt cumva ocoliți de boală, că nu cunosc pe nimeni bolnav, că virusul nu se vede și, oricum, este doar o perioadă care va trece.

Aceștia din urmă dau dovadă de un fel de inconștiență în ceea ce pri-vește modul în care evoluează bolile și care sunt lucrurile pe care trebuie să le facă pentru a preveni apariția lor sau să ajute la vindecarea lor.

De altfel, atitudinea de indiferență vine din optimismul românilor în ceea ce privește bolile, demonstrat de studiul Ipsos Global Trends 2020, realizat în 33 de țări, pe 22.000 de oameni. Dacă media globală este de 50%, în România este de 70% și suntem pe locul 4 din 33 de țări. Părem că nu luăm toate lucrurile la modul serios, credem că întotdeauna există o cale, suntem dispuși să o căutăm noi înșine, însă nu suntem consecvenți în a o urma.

Studiul actual mai arată că românii sunt mai înclinați decât cei din vestul Europei să caute ei înșiși informații despre boli și tratamente. Astfel, 71% dintre ei spun că se bazează mai mult pe informațiile despre sănătate pe care le obțin singuri, decât pe ceea ce le spune medicul”, a declarat pentru Mediafax Alina Stepan, manager Ipsos România.

Lasă un comentariu