ELOGIUL NEPUTINȚEI! GÂLCEAVA POLITICĂ, PERICULOS ACUTIZATĂ ÎN PERIOADA PANDEMIEI CORONAVIRUS

Distribuie pe:

Trăim momente în care omenirea se confruntă cu o criză globală, amplă, deosebit de gravă. Poate cea mai mare criză a generației noastre, pandemia coronavirus se manifestă în toate planurile activității umane: sănătate, economic, social și politic. Efectele acestei crize pe plan mondial, dar și în România, cu particularitățile ei catastrofale. Multe sunt de arătat despre anomaniile acestei crize care ne pigmentează viața publică și multe năzuințe am avea fiecare de spus despre normalitate și mai ales despre anormalitatea acestor vremuri.

Una dintre acestea, indiscutabil, o reprezintă bălăceala politică din România, aprigă și de neînțeles, profund păguboasă, între politicieni de doi bani, fără soluții și fără responsabilitate, complexați și frustrați, avizi de atenție și preamărire. Tuțărai împănați de gargară, pudibonzi care fac morală pe bani publici, precupeți și precupețe între grupările de pe internet. În fapt, o trecere în revistă a credulității, infatuării și vanității unor politicieni care își toarnă în public lături unul în capul altuia. E aici o separare clară între “bietul om aflat sub vremi” și cei care-l conduc inevitabil ticăloși, familiari și amabili, dispuși să împartă între ei ceea ce fură. Iată, două lumi legate printr-un comerț al vicleniei, întemeiat pe nediferențierea politicienilor, toți o apă și un pământ, târându-ne în decadență și corupție ajunsă la metastază, inconștient încercând să ne rupă de lumea civilizată, cu sloganuri țanțoș inepte de un cenușiu absolut.

A invoca prezentarea adevărului este o iluzie, deoarece adevărul este ascuns, nu se poate discerne din cearta actualilor demnitari. Ceea ce se petrece astăzi, prin virusarea politică a coronavirusului și o retorică populistă păguboasă, prin “ieșirea la rampă” cu amănunte din culisele administrării țării de către unele personaje care au avut un rol de prima mână în conducerea țării, nu înseamnă numai amatorism politic, dar caz tipic de compromitere a interesului național, pentru meschine răzbunări personale. Aceștia folosesc din plin presa aservită pe posturile de televiziune clientelare, aceiași și aceiași, cei care au supt miliarde de lei de la stat.

Ciudate, din acest punct de vedere sunt ieșirile domnului Victor Ponta, plagiatorul care pare-se că a început să interpreteze lumea în termeni de copy-paste, lansându-se în atacuri demențiale la adresa președintelui și a Guvernului actual a căror vină este aceea că i-au demitizat mai toate “realizările” și semnalează gunoiul de sub preș pe care l-a lăsat în urma sa, alături de prietenii săi din PSD, cu un singur scop, acela de a câștiga capital politic pe seama crizei Covid-19. Cam la asta se reduce înțelepciunea unor guralivi în fibra cărora meschinăria, minciuna, diversiunea și ipocrizia sunt instrumente pe care le folosesc în mod permanent, sucind și învârtind vorbele. Cu astfel de atitudini, este posibil să ieșim din pandemie fără nicio lecție învățată din această criză.

Epidemia în sine, cât și criza care rezultă, sunt probleme globale, amenințare foarte gravă pe toată planeta. Ele pot fi rezolvate eficient, prin cooperare colectivă, esențială pe frontul economic, prin solidaritate politică împotriva unui inamic comun care nu respectă nici frontierele, nici ideologiile.

Ne dorim să nu mai auzim la TV atâtea minciuni și dezinformări care frizează o minimă inteligență spusă de indivizi cu prea multe bube în cap, nemaivorbind de credibilitatea lor. Să joace un rol care otrăvește mințile oamenilor mai puțin informați. Ne dorim o Românie fără ciocoflenderi și tiriplici.

 

Lasă un comentariu