CIOLACU - PROIECT DE MODIFICARE A REGULAMENTULUI CAMEREI: “SĂ NU FIE LUATE ÎN CONSIDERARE PROIECTELE CE AFECTEAZĂ CARACTERUL NAȚIONAL AL STATULUI”

Distribuie pe:

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri, depunerea, împreună cu președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a două proiecte de hotărâre de modificare a regulamentelor Camerei și, respectiv, Senatului, potrivit cărora nu vor fi luate în considerare pentru dezbatere proiectele care afectează caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român și integritatea teritoriului României.

Ciolacu a făcut această precizare la dezbaterea proiectului UDMR de modificare a Codului administrativ, care prevede și obligativitatea oficializării, în anumite situații, a limbilor minorităților naționale în administrația publică locală.

“Eu consider că acest derapaj este evident, este un conflict declanșat interetnic nepermis și duce într-o direcție, de către președintele României, a anilor 1990. De aceea, atât eu, cât și domnul Robert Cazanciuc, președintele Senatului, depunem astăzi două proiecte de hotărâre privind modificarea regulamentului Camerei Deputaților și al Senatului. Primul articol unic: “Regulamentul Camerei Deputaților, aprobat prin hotărâre a Camerei Deputaților numărul 8 în 1994, publicat în Monitorul Oficial al României Partea Întâi, numărul 338 din 27 aprilie 2020, se modifică după cum urmează: În cazul inițiativelor legislative, reținerea lor spre dezbatere și adoptare, ca prima Cameră sesizată sau trimiterea la Senat a celor pentru care Camera Deputaților este Cameră decizională, nu sunt luate în considerare inițiativele legislative care afectează caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, precum și cele care afectează integritatea teritoriului României”.

Cu alte cuvinte, după 30 de ani, se termină acest cretinism de folosire a unui conflict interetnic politic”, a precizat Ciolacu.

Lasă un comentariu