DANIEL GHEORGHE: PNL NU SUSȚINE PROIECTUL UDMR, E ANTINAȚIONAL; SPRE DEOSEBIRE DE PSD, NU NEGOCIEM PRINCIPII CONSTITUȚIONALE

Distribuie pe:

Partidul Național Liberal nu susține proiectul UDMR privind Codul administrativ, care prevede și obligativitatea oficializării, în anumite situații, a limbilor minorităților naționale în administrația publică locală, considerând că este “antinațional” și “atentează direct la caracterul național și unitar al statului român”, a declarat, miercuri, în plenul Camerei, deputatul liberal Daniel Gheorghe.

Daniel Gheorghe a susținut că președintele Klaus Iohannis este îndreptățit să intervină în acest caz.

“Ceea ce se uită de foarte mulți dintre colegii noștri este faptul că președintele Klaus Iohannis este chemat să garanteze Constituția și, ca atare, el este chemat să apere aceste principii: caracterul național, unitar, suveran al statului român. (...) Datoria noastră, a tuturor, este să respectăm un lucru simplu - Constituția României, respectiv că România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil. Acest lucru trebuie să fie valabil pentru toți, indiferent de originea etnică”, a adăugat deputatul liberal.

PNL nu susține astfel de proiecte “antinaționale”, a subliniat Daniel Gheorghe.

Camera Deputaților urmează să voteze proiectul UDMR privind Codul administrativ, în care era prevăzută și obligativitatea oficializării, în anumite situații, a limbilor minorităților naționale în administrația publică locală. Comisiile juridică, de administrație și pentru muncă au dat raport de respingere la acest proiect.

Lasă un comentariu