DECIZIA DE ULTIMĂ ORĂ A FRF!

Distribuie pe:

Fotbalul din România încă nu s-a reluat, însă există premise pozitive dinspre FRF, mai ales după data de 15 mai, când expiră starea de urgență. Cu toate acestea, chiar dacă ieșim din starea de urgență, cauzată de coronavirus, conducătorii fotbalului românesc încă nu știu cu exactitate anumite aspecte. Practic, ceea ce nu se știe exact este dacă noua ordonanță care va fi dată pe 15 mai va conține reguli sau recomandări. “Vom avea nevoie de o întâlnire suplimentară cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Ministerul Sănătății, pentru a planifica anumite lucruri. Am și solitcitat deja această întâlnire între specialiștii noștri, pentru că, așa cum arată documentul astăzi, nu știm dacă aceste mențiuni prevăzute în acest ordin sunt recomandări sau reguli pe care toate cluburile trebuie să le respecte”, a spus Răzvan Burleanu. Pe 15 mai, starea de urgență în România va expira și se va intra în starea de alertă. Astfel, Guvernul Orban va relaxa puțin măsurile luate în ultimele două luni.

Ce a propus FRF pentru reluarea activității. Pericolul existent

În discuția pe care FRF o va avea cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Ministerul Sănătății, Răzvan Burleanu va veni și cu niște propuneri în ceea ce privește datele calendaristice. “Dorim să putem începe activitatea și aceasta este și propunerea pe care noi am avansat-o MTS-ului, să începem antrenamentele în grupuri de câte 4 jucători, pe 15 mai, imediat după ce se va ieși din starea de urgență, astfel încât, treptat, pe data de 1 iunie, să ne putem desfășura antrenamentele comune pentru toate echipele. Ne-ar fi foarte util să începem pe 15 mai, fiindcă pe 25 mai trebuie să comunicăm către UEFA calendarul pe care îl propunem pentru reluarea competițiilor interne”, a explicat Burleanu.

Scenariile prevăzute de Răzvan Burleanu

Cu toate că premisele sunt bune, Răzvan Burleanu se teme că pot exista, totuși, “sincope” în această relaxare a măsurilor. Astfel, președintele FRF a avansat două ipoteze. “În momentul de față, dacă nu vom avea un feedback pozitiv din partea staffurilor fiecărei echipe din Liga 1 și Liga 2, nu vom putea să începem înainte de 13 iunie. Dacă nu vom începe nici la 13 iunie, atunci cu siguranță nu vom reuși să finalizăm playoff-ul Ligii 1 la Cupa României, în actualul format. Sunt două scenarii: unul depinde de UEFA, altul depinde de FRF: 1. Avem nevoie de o modificare a termenului de 20 iulie din partea UEFA, termen la care trebuie să comunicăm echipele care participă în competițiile europene. 2. Ar trebui să identificăm o variantă de finalizare a Ligii 1 și/sau Cupei României cu mai puține meciuri. Când mă refer la acest ultim scenariu, acesta are mari șanse de a fi aplicat, de exemplu, pentru Liga 2, unde, în mod normal, ar mai fi 14 etape, ceea ce este foarte mult pentru o perioadă scurtă de timp, fiindcă presupune câte două meciuri în fiecare săptămână. Odată ce ne vom putea relua antrenamentele, după aceea vom avea această speranță că ne vom relua competițiile - implicit o bucată mică din ceea ce înseamnă că viața noastră normală - și va fi mult mai clar. Pur și simplu vom putea să redăm această parte mică din ceea ce înseamnă viața normală”, a precizat Burleanu. În România, nu se mai joacă fotbal de pe data de 13 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

 

 

Lasă un comentariu