DATE DESPRE AVARIILE PRODUSE VEHICULELOR

Distribuie pe:

Începând din 5 mai 2020, Registrul Auto Român (RAR) a pus la dispoziția celor interesați, contra cost, o aplicație prin care aceștia pot afla despre daunele vehiculelor înmatriculate în România.

“Utilizatorii vor putea afla informații despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României. Aplicația Istoric Vehicul este disponibilă pe site-ul oficial al RAR - www.rarom.ro.

La interogarea prin aplicația Istoric Vehicul, împreună cu informațiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru), se precizează și faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost. Tariful este de 35 de lei și se achită online.

Pentru a accesa aplicația, clienții trebuie să introducă seria de caroserie (sașiu) și o adresă de e-mail validă.

În situația în care clientul dorește să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecționat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail istoricul de daune.

Acesta conține informații privind zona de avarii, inclusiv poziționarea acestora pe un vehicul (machetă), intervalul valorii devizului de reparație, intervalul indicației odometrului la data întocmirii devizului, dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic și dacă au fost afectate principalele elemente de siguranță sau din structura de rezistență”, precizează RAR. 

Lasă un comentariu