“MĂRIREA AMENZILOR ȘI RESTRICȚIILE TREBUIAU APROBATE DE PARLAMENT; CCR A SPUS CEEA CE ESTE EVIDENT”

Distribuie pe:

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după decizia CCR privind amenzile din perioada stării de urgență, că doar Parlamentul are dreptul de restrângere a drepturilor și mărirea amenzilor, iar Guvernul Orban “a încălcat tot timpul Constituția”.

Ponta a precizat că trebuie adoptată rapid în Parlament o lege care să reglementeze această problemă.

Victor Ponta a mai explicat că decizia CCR nu înseamnă că vor dispărea amenzile în cazul nerespectării ordonanțelor militare, ci vor rămâne în vigoare amenzile nemajorate.

“Noi, de la Pro România, suntem singurii care am votat împotriva decretului de prelungire a stării de urgență. Am spus foarte clar, orice restricționare a drepturilor - și e normal să existe restricții în perioade dificile - dar aceste restricții trebuie impuse de către Parlament pentru că poporul căruia îi restrângi drepturile sau îi mărești amenzile a votat Parlamentul, nu l-a votat pe Ludovic Orban, care nu a candidat la nimic, nu l-a votat pe domnul Vela și pe toți ceilalți din Guvern, însă Guvernul PNL, tocmai pentru că nu reprezintă decât 15-20 la sută din Parlament, a încălcat tot timpul Constituția și niște reguli care se aplică în toate țările și anume că, dacă vrei să restrângi drepturi, este prevăzut în Constituție, te duci la Parlament. Ei nu vor să bage în seamă Parlamentul și CCR le-a spus astăzi ceea ce era evident”, a declarat Ponta, la România Tv.

El a spus că Pro România va posta pe toate conturile de socializare o contestație tip pe care cetățenii pot să o folosească pentru a anula aceste amenzi.

“Cu siguranță, dacă nu vrem să-i trimitem pe cei 300.000-400.000 de români să avem 400.000 de procese, trebuie să adoptăm rapid - și am vorbit și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Ciolacu, o să vorbesc și cu ceilalți lideri din Parlament - o lege în Parlament care să reglementeze această problemă. Altfel, o să avem 400.000 de procese și cred că justiția are alte lucruri de făcut decât să constate în 400.000 de procese că Guvernul Orban, din incompetență, din aroganță, din infatuare, din parvenitism, și-a bătut joc de toți românii”, a adăugat Ponta.

Victor Ponta a explicat că, de acum înainte, în cazul în care se încalcă ordonanțele militare, nu se mai pot da amenzile mărite prin ordonanță militară, dar se vor putea aplica cele vechi.

“Explicăm noi, (...) le spunem oamenilor: atenție, amenzile vechi sunt în vigoare, cele mărite prin ordonanță militară, nu. Domnul Orban, în loc să explice chestia asta, am văzut că, până la această oră, a bătut câmpii pe la televizor ce rea este Curtea Constituțională, că nu trebuie să respectăm deciziile Curții. Astăzi, de exemplu, CCR a mai decis ceva, că legile pe care le-am adoptat noi toți, în Parlament, legate de ratele la bănci, de taxele la stat și utilități sunt neconstituționale. Ce ar trebui să spun acum? Să spun, cum a zis domnul Iohannis ieri și ce spune domnul Orban azi: Nu respectați deciziile CCR, nu plătiți rate la bănci, nu plătiți utilitățile? Asta este haos, incompetență, aroganță și impostura unui Guvern care și-a bătut joc de România în ultimele 7 luni”, a mai adăugat Ponta.

 

Lasă un comentariu