CABINETELE MEDICILOR DE FAMILIE, SCUTITE DE PLATA IMPOZITULUI PE CLĂDIRI

Distribuie pe:

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat, miercuri, 6 mai 2020, cu 307 voturi pentru și 2 împotrivă, un proiect de modificare a Codului Fiscal, potrivit căruia sunt scutite de la plata impozitului pe imobile clădirile în care funcționează cabinete de medicină de familie.

“Nu se datorează impozit (taxă) pe clădiri pentru imobilele unităților sanitare publice, precum și pentru clădirile în care funcționează cabinete de medicină de familie, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice”, se precizează în actul normativ.

“Cei peste 11.000 de medici de familie din România sunt scutiți de la plata impozitelor pe clădirea în care își desfășoară activitatea cabinetele medicale, în urma modificării Codului Fiscal, aprobată astăzi.

Decizia vine ca o reparație pentru medicii de familie, după ce, prin Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, au fost scutite de la plata impozitelor clădirile aflate în proprietatea fundațiilor cu caracter umanitar, social sau cultural, cele ale cultelor religioase recunoscute, precum și unitățile sanitare publice. În această ultimă categorie au fost cuprinse, însă, numai spitalele, clinicile și policlinicile, fără să se țină seama că rețeaua medicinei de familie reprezintă structura de bază a sistemului sanitar public”, a declarat deputatul PNL Antoneta Ioniță, unul dintre inițiatorii proiectului.

 

Lasă un comentariu