ORBAN DESPRE ESTIMAREA COMISIEI EUROPENE PRIVIND DEFICITUL BUGETAR: TIMPUL VA DOVEDI CINE ARE DREPTATE

Distribuie pe:

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat miercuri că, potrivit estimărilor Guvernului, în acest an deficitul bugetar va fi de 6,7% din PIB și a adăugat că timpul va dovedi dacă această estimare a fost una corectă.

El a răspuns astfel unei întrebări legate de faptul că previziunile Comisiei Europene indică un deficit bugetar de până la 9,2% din PIB anul acesta pentru România, mai mare decât cel de 6,7% din PIB anunțat de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

“În conformitate cu actualul buget care a fost reglementat prin ordonanța de rectificare, acestea sunt estimările noastre, care sunt și rezultatul prognozei care a fost realizată de Comisia de prognoză. (...) Timpul va dovedi cine are dreptate. Noi suntem preocupați, pe de o parte, de reducerea la maximum a riscului de răspândire a virusului, de apărarea vieții și sănătății românilor. Evident, suntem preocupați de o implementare graduală, bine gândită, a fiecărui pas de relaxare, care să nu ducă la creșterea numărului de infectări. Și, de asemenea, punem la punct programul de clădire națională, de repornire a economiei care să ne permită trecerea cât mai rapidă peste această criză economică provocată de epidemie”, a afirmat Orban, în cadrul unei conferințe de presă, la Academia Tehnică Militară.

Economia României va înregistra o scădere semnificativă, de 6%, în 2020, după mai mulți ani de creștere robustă, în timp ce deficitul guvernamental este preconizat să ajungă până la 9,2% din PIB, potrivit previziunilor economice de primăvară, publicate miercuri de Comisia Europeană.

Pe 15 aprilie, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, preciza că deficitul bugetului general consolidat urcă la 6,7% din PIB la prima rectificare bugetară din acest an, în condițiile în care măsurile adoptate pentru stimularea economiei reprezintă 3% din PIB.

Lasă un comentariu