SITUAȚIA CADRELOR MEDICALE INFECTATE CU COVID-19

Distribuie pe:

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în data de 7 mai 2020, un număr de 100 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 16 dintre acestea sunt deja vindecate și externate.

Într-unul dintre cele 100 de cazuri, evoluția a fost nefavorabilă soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Județean Mureș).

Dintre cele 100 cadre medicale, 36 sunt angajate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș (dintre aceștia 21 sunt de la UPU SMURD și 14 pe celelalte secții), 47 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Județean Mureș (dintre aceștia 38 sunt de la ATI, 6 de la Secția Boli Infecțioase I și 3 de pe alte secții), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighișoara, 2 cadre medicale angajate ale unui cămin de bătrâni din jud. Mureș, un medic de familie, 2 medici din unități medicale private din Târgu-Mureș, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privată și un medic cu domiciliul în Târgu-Mureș, dar angajat al unei unități medicale din alt județ.

În urma anchetei epidemiologice extinse, efectuate în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean Mureș, în data de 24.04.2020, s-a decis testarea în etape a personalului care deservește această secție. În data de 03.05.2020 au fost testate 33 de persoane, dintre acestea 14 fiind confirmate pozitiv cu COVID-19.

Cadrele medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, Secția Clinică Boli Infecțioase.

În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este bună.

Lasă un comentariu