ROMÂNII TIND SĂ ÎȘI PETREACĂ ȘI VACANȚA ÎN IZOLARE

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu recent, realizat de Travelminit.ro, aproape jumătate dintre români abia așteaptă să călătorească după ridicarea restricțiilor din 15 mai, dar alegerea lor se axează pe cazări izolate și rezervările fără risc de infectare cu Covid-19.

Astfel, 38% dintre români susțin că vor opta pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curățenie și igienizare în vederea rezervării unei cazări. Pe de altă parte, printre motivele pentru care românii se tem să călătorească în viitorul apropiat se află riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39,7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restricțiile de distanțare socială și alte măsuri restrictive de prevenire a contaminării.

Rezultatele studiului mai arată că peste jumătate dintre respondenți și-au amânat vacanța pentru o perioadă ulterioară, în special în lunile de vară sau toamnă, în timp ce 20% dintre ei și-au păstrat rezervarea activă, iar 26% și-au anulat rezervările.

În acest context, Travelminit.ro (platformă online de rezervări hoteliere din România, care acceptă și plata prin vouchere de vacanță) precizează că a oferit gratuit clienților care aveau rezervări în luna aprilie posibilitatea de a se decide ulterior asupra altei perioade de vacanță și, datorită acestui demers, 78% dintre rezervările înregistrate pe platformă pentru luna aprilie au fost, deja, reprogramate.

Cu toate acestea, peste 40% dintre cei chestionați au în plan să călătorească după ridicarea restricțiilor, iar cazările izolate și rezervările fără risc se găsesc printre principalele motive în stabilirea unei vacanțe. Aproape o treime (31%) au declarat că aveau deja planificat concediul de anul acesta și că plănuiseră bugetul respectiv.

Specialiștii estimează că bugetul total al vacanței va scădea cu câteva procente, diferența fiind mai mică în cazul serviciilor de cazare și mai semnificativă în cazul activităților conexe, cum ar fi masaj, tur ghidat și altele.

*

Studiul a fost realizat în perioada 29 aprilie - 6 mai 2020, pe un eșantion de 2.038 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar.

 

Lasă un comentariu